Baleset

Minden szülő rémálma: születésnapján zuhant két métert Istike Kömörőn

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.07.11.

Módosítva: 2024.07.12.

Rémképek gyötrik a 13 éves Istikét, aki a kömörői játszótéren mászott fel egy fahídra, amikor egy ártatlan mozdulat miatt baleset érte. A szülei már csak azt látták, hogy csupa vér a gyermekük.

Régóta jelezték a határ menti Kömörőn élő családok, hogy a falu egyetlen játszóterén egy veszélyes fahíd van, mígnem június 8-án bekövetkezett az, amitől a leginkább féltek: egy mozdulat elég volt hozzá, hogy a játszótér földjét vércseppek terítsék be.

A játszótéren a fakorlát okozta a balesetet /
A játszótéren a fakorlát okozta a balesetet, amely most oda van támasztva (balra) a szerkezethez / Fotó: Bors olvasó

„A földön feküdt!”

Kellemes nyári meleg volt, amikor K. István fia, Istike kiment játszani a falu játszóterére. A 13 éves gyereknek épp aznap volt a születésnapja, a szülei pedig a két barátjával engedték el őt – nem is sejtették, hogy nemsokára a fiuk legfontosabb napját később nem otthon, hanem a sürgősségin fogja tölteni. 

- Amikor a gyerekek kiértek a játszótérre, felmásztak a csúszdára, amihez egy fahíd vezet át. Annak a hídnak a korlátja el volt korhadva már elég régóta. Sokan jelezték, hogy meg kelleni javítani, kicserélni. De nem történt meg. A fiam születésnapján baj lett belőle! - kezdte el mesélni a Borsnak István, az apa.

Pillanatok alatt következett be a baleset: Istike nekidőlt a korhadt fakorlátnak, és lezuhant a hídról – pont a hátára. Istike egyik barátja riasztotta az ő szüleit, miközben a zokogó gyerekhez egy járókelő ment oda, és zsebkendőt adott neki, azzal szorította le a kezéből ömlő vért. Amikor a szülők odaértek, a hinta melletti talaj csupa vér volt, a fiuk pedig alig kapott levegőt. 

A fakorlát annyira el volt korhadva, hogy elég volt nekitámaszkodni, és le is szakadt - Istikével együtt... /
A fakorlát annyira el volt korhadva, hogy elég volt nekitámaszkodni, és le is szakadt - Istikével együtt... / Fotó: Bors olvasó

 

Két métert zuhant a fiam! Amikor odaértem, a földön feküdt! Mindene véres volt, sírt, nagyon meg volt ijedve. Közben valami megvágta az ujját egy centiméter hosszan. A sebet össze kellett varrni. A legnagyobb gond, hogy Istike a hátára esett, az ijedtség mellett szúrt a mellkasa, nehezen kapott levegőt!

 - mondta feldúltan az apa.

A család a mátészalkai sürgősségi osztályon kötött ki a vérző fiúval. 

- Mátészalkán kitisztították és lekötötték a fiam sebét. Egy centi mélyen vágta meg valamivel, össze kellett varrni. Mellkasröntgent csináltak neki – mondta István, hozzátéve: 

Szegycsontzúzódása lett a fiamnak!

 - húzta alá István.

Csupa vér volt az aszfalt a játszótéren a baleset után /
Csupa vér volt az aszfalt a játszótéren a baleset után / Fotó: - / Bors olvasó

Mindez egy hónapja volt, ám Istike nehezen felejti az akkor történteket

- A mászóka túloldalán a földből gyökerek állnak ki. Szokta kérdezni, hogy mi történt volna, ha ő ráesik az egyik ilyen gyökérre. Eltörik a gerince? Azt is sokat mondja, örül neki, hogy nem egy fiatalabb gyerekkel történt ez meg, és ő is ennyivel megúszta – árulta el István.

Mossa kezeit a faluvezető?

A szülők beszéltek a település polgármesterével a baleset miatt

- A feleségem hívta fel a polgármester asszonyt. Nem tudta, hogyan történhetett ez meg. Azt állította, a játszótér minden évben át van vizsgálva. Értesítette a rendőrséget, akik kijöttek, helyszíneltek. Azóta is le van zárva az a játszótérnek nevezett valami – említette István, aki a feleségével együtt úgy tudja, korábban már érkezett bejelentés a veszélyes játszótér miatt.

Istike a baleset után a sürgősségin /
Istike a baleset után a sürgősségin / Fotó: - / Bors olvasó

Más szülők is jelezték a korhadt fát, de hiába. Ennek kellett történnie, hogy valaki felfigyeljen rá? Azóta az egész játszóteret elzárták! A gyerekek már nem tudnak sehol játszani. A fiam a társaival az utcán biciklizik unalmában, vagy itthon van.

 – mondta csalódottan István, akit az is feldühít, hogy a faluvezető a fia balesete óta feléjük se nézett. 

- A polgármester asszony a baleset után el sem jött hozzánk, nem érdeklődött Istiről, hogy van. Ezt azért elvártuk volna…- zárta szavait az apa. 

Megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, folytatnak-e nyomozást. Azt a választ kaptuk, hogy az esetet büntetőeljárás keretében vizsgálják.

 Kerestük a történtek miatt a Kömörő polgármesterét. Amint válaszol, cikkünket frissítjük. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek