Megrendítő

"Mire megnézitek ezt a felvételt, én már nem leszek itt" - az utolsó pillanatig küzdött betegségével a sztársportoló

Létrehozva: 2024.07.07.

Szívszorító üzenetet hagyott a világra az angol sztársportoló, aki halála előtt megkérte feleségét, hogy keressen helyette valaki mást, mert ő haldoklik.

A Leeds Rhinos és az angol rögbi liga legendájánál, Rob Burrow-nál 2019-ben motoros neuronbetegséget diagnosztizáltak (ALS), és 41 éves korában tragikusan elhunyt júniusban. Korábban a Bors is beszámolt hihetetlen küzdelméről és önzetlenségéről, amikor azt mondta, hogy felesége, Lindsey miatt még életben van, de már nem tud járni, beszélni, és billentyűzettel kommunikál. Lindsey, aki gyógytornászként dolgozik, zokogva mesélte, hogy férje sürgette, keressen magának valaki mást

 

A halálát megelőző hetekben Rob Burrow szívszorító utolsó üzenetet adott át rajongóinak, szeretteinek és mindenkinek, aki hasonló küzdelmeken megy át. 

Azt tanácsolta az embereknek, hogy legyenek bátrak és éljenek a pillanatban, merjenek álmodni. Ezt a szívből jövő beszédet a BBC a néhai Leeds Rhinos legenda és az ALS kampánya előtt tisztelegve osztotta meg.

A sportoló élete végéhez közeledve így jellemezte magát: 

 

csak egy yorkshire-i fiú vagyok, akinek meg kellett valósítania az álmát. 

 

Mégis, milliók számára Rob sokkal inkább volt az ALS elleni küzdelem fáradhatatlan harcosa. Megrendítő üzenetében felhívta a tudósokat arra, hogy találjanak gyógymódot a kórra.

Annak ellenére, hogy ALS-ben szenvedett, a hősies Robnak sikerült folytatnia a beszédet egy különleges gép segítségével, ami lehetővé tette számára, hogy a szemmozdulataival kommunikáljon, amit aztán egy számítógépes program hangokká alakított.

Rob ezen az eszközön keresztül adta át utolsó üzenetét a BBC dokumentumfilmjében, és kijelentette:

 

Remélem, egy napon találunk gyógymódot, és egy olyan világban élünk, amely mentes az ALS-től. Mire megnézitek ezt a felvételt, én már nem leszek itt. Én csak egy yorkshire-i fiú vagyok, aki megvalósította álmát, hogy a Rögbi Ligában játszhasson.

Három kisgyermekes apaként soha nem szeretném, hogy a diagnózisomhoz hasonlót egyetlen családnak is meg kellene tapasztalnia. Remélem, hogy hatást gyakoroltam a betegség elleni küzdelem terén világszinten. Remélem, a történetem arra ösztönzi az embereket, hogy a pillanatban éljenek.

Utolsó üzenetem neked, bármilyen személyes csatád is legyen, légy bátor, és nézz szembe vele. Minden egyes nap értékes. Ne vesztegess el egy percet sem. A viszontagságokkal teli világban még mernünk kell álmodozni. Rob Burrow, újra és újra.

 

A szívből jövő üzenetet, amely minden bizonnyal sok nézőt könnyekig meghatott, Rob családja beleegyezésével és támogatásával osztották meg a nagyvilággal, és úgy tudni, hogy felesége, Lindsey szerelme mellett volt, amikor elhunyt. A BBC által készített dokumentumfilm, a „Rob Burrow-bó csak egy van” címmel kapott személyes jóváhagyást magától Robtól tragikus halála előtt - írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek