Csoda

Egy évet adtak csupán a tündéri kisfiúnak, mégis köztünk van

Létrehozva: 2024.07.21.

17 hónapos korában derült ki a kisfiú kegyetlen betegsége. Akkor az orvosok azt mondták, egy, legfeljebb két éve lehet hátra. A kis küzdő azonban dacolt az esélyekkel, és még mindig köztünk van!

Nincs is annál kegyetlenebb, mint amikor egy szülővel közlik: a gyermeke egy kegyetlen, halálos betegségben szenved, és az orvostudomány igen keveset tehet érte. Talán csak az, ha mindez egy olyan fiatal csöppséggel történik meg, aki alig élhetett a mindent romba döntő diagnózis előtt. Jól tudják, milyen érzés mindez a brit Gunner Lewis-Vale szülei, Holly és Jamie is, amikor 17 hónapos fiuknál egy rendkívül ritka genetikai betegséget fedeztek fel az orvosok. Akkor azt mondták nekik: megfelelő donor és transzplantáció nélkül egy, legfeljebb két évet élhet.

Gunner Lewis-Vale
Gunner Lewis-Vale már ötéves. Az orvosok azt hitték, nem éri meg ezt a kort  Fotó: GoFundMe

Gunner a mukopoliszacharidózis nevű anyagcserezavar legritkább formájában szenved. Állapota miatt a szervezete bizonyos cukrokat nem képes lebontani, amelyek így felhalmozódnak a testében, súlyos gondokat okozva mind a fizikai, mind a mentális fejlődése terén. Amikor betegsége kiderült, szülei teljesen összetörtek, végül mégsem adták fel a reményt. És milyen jól tették! Noha a kisfiú előtt még hosszú út áll, már rácáfolt a szakemberek jóslataira.

Pedig nem indult túl szerencsésen Gunner gyógyulása. Az első donorsejteket, melyek Németországból érkeztek, visszautasította a szervezete, most azonban olyan őssejtekkel kezelték, melyeket köldökzsinórból vettek le és fagyasztottak le – 15 évvel ezelőtt! A különleges kezelést követően a gyermeknek fél évig teljes izolációban kellett lennie, a közelmúltban azonban újra kimehetett a szabadba, találkozhatott más gyermekekkel. 

– Voltunk a parkban, kutyát sétáltatni, kacsákat etetni, elmentünk a nővéréért a suliba. Gunner vidám jelleme kezd újra előjönni. Okos kissrác, aki hihetetlenül kötődik a nővéréhez. Rendkívül hálásak vagyunk annak az édesanyának, aki felajánlotta a köldökzsinórt – magyarázta a kis túlélő édesanyja, Holly a Mirrornak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek