Büntetés

Betelt a pohár: 295 ezer forint bírságot kell fizetned, ha te is belepisilsz a strandon a vízbe

B.

Létrehozva: 2024.07.05.

Népszerű strandon osztogatnak bírságot a vízbe vizelésért.

Hatalmas pénzbírsággal sújtják azokat a nyaralókat egy népszerű üdülőhelyen, akik belepisilnek a vízbe. A kritikusok szerint azonban ezt lehetetlen lesz kiszűrni.

A dél-spanyolországi Costa del Sol tengerparti strandja nagyon népszerű a turisták körében (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

A turisták körében népszerű dél-spanyolországi tengerparti város, Costa del Sol hatóságánál betelt a pohár, és 635 fontra, azaz 295 ezer forintra büntetik azokat a fürdőzőket, akik belevizelnek a tenger vizébe.

Figyelmeztettek, lecsapnak mindenkire, akit bűnösnek találnak „fiziológiai evakuálásban a tengerben és a tengerparton”. Ám sokan kinevetik ezt, és azt mondják, hogy lehetetlen lesz kiszűrni, ki pisil bele a vízbe.

Ki fogja megtalálni a tetteseket? A medúzák?

 - élcelődött az új szabályon egy turista.

Egyes helyiek egyenesen azt állították, hogy a tengerbe való vizelés „az egyik legelterjedtebb szokás a hazájukban”.

Az intézkedés valójában már 2004 óta érvényben van Malaga régióban – de nagyon alacsony számban szabnak ki büntetéseket. Pedig a szabály szerint jelenleg is már 250 fontig (116 ezer Ft) terjedő pénzbírsággal sújthatják azokat, akiket rajtakapnak vizelés közben a strandon – írja a DailyStar.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek