Baleset

Megható: összefogtak a helyiek a Veresegyházán elgázolt édesanyáért és kisfiáért

B. T.

Létrehozva: 2024.07.07.

Az édesanyát és kisfiát a zebrán gázolta el egy furgon, a család jelenleg is kórházban fekszik. A helyiek egy emberként fogtak össze értük.

Mint arról a Bors is beszámolt, hatalmas csattanás sokkolta a helyieket kedden, július 2-án a veresegyházi Fő úton. Hamar kiderült, hogy hátborzongató baleset történt: egy helyi édesanya három éves kisfiával, és karon ülő kislányával éppen egy zebrán ballagott át, amikor egy kanyarodó furgon elgázolta őket. 

Az édesanya több csontja eltört, míg a kisfiúnak a tüdeje sérült. A helyiek egy emberként álltak a család mellé   Fotó: Bors

A gyermekét tartó édesanya kislányával együtt elesett, míg kisfia borzalmasan megsérült, úgy tudjuk, hogy egyenesen a furgon kerekei alá került. A pár másodpercnyi döbbent csend után azonnal felbolydult a környék: a környező üzletekből és kocsikból rögtön kipattantak az emberek, és a családhoz rohantak, ahogyan a furgon sofőrje is: információink szerint a sokkos állapotba került férfi beletaposott a fékbe, és holtsápadt arccal szaladt a kisfiúhoz és édesanyjához. 

Kiderült, hogy bár a cseppnyi kislány csodával határos módon karcolásokkal megúszta a szörnyű gázolást, édesanyja súlyosan, míg három éves testvére életveszélyesen megsérült: 

A kisfiú a földön feküdt, az anyukája arrébb, nagyon sírt. Összeszorult a szívem az egésztől

– mondta a baleset után lapunknak egy helybeli. A válságos állapotú fiúcskát mentőhelikopter, míg édesanyját a mentősök szállították kórházba. Úgy értesültünk, hogy anya és fia jelenleg is kórházban fekszik: az anyát több töréssel, míg a fiút súlyos tüdősérüléssel kezelik. A gyermek állapota továbbra is rendkívül súlyos, ellenben úgy tudni, hogy stabil. 

Veresegyházán mindenkit sokkoltak a történtek, így helyiek egy csoportja azonnal összefogott, hogy amennyire csak lehet, segítsenek a bajba került családon. Információink szerint nem csak ismerősök, hanem több ismeretlen is jelezte: amivel csak tud, segít.

 Így van, aki pénzutalással, míg mások főzéssel, fűnyírással vagy éppen bevásárlással igyekeznek a balesetet szenvedett anya és fia mellett állni. Egy helyi forrásunktól úgy értesültünk, hogy napról napra egyre többen jelezték, hogy beszállnának: 

Ha jól tudom, helyi édesanyák kezdték el a gyűjtést és a segítségre felhívást. Aztán egyre többen csatlakoztak: van, aki pénzt utalt nekik, mások meg felajánlották, hogy bevásárolnak vagy lenyírják a füvet. Egy helyi étterem a főzést is bevállalta, de volt, aki pszichológusi szolgálatait ajánlotta fel az anyának. Szegény érthető módon teljesen tönkrement idegileg az eset után 

– mesélte egy helyi asszony.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek