Családegyesítés

121 év késéssel érkezett meg egy levél, örökre megváltoztatta egy család életét

K.B.

Létrehozva: 2024.08.31.

A levél hatására egy szétszakadt család újra egyesülhetett.

Hihetetlen, de igaz: augusztus 16-án egy walesi címre egy különös levél érkezett, amelyet Lydia Daviesnek címeztek, aki korábban a házban élt, amelyhez kipostázták a borítékot. A hölgy azonban évtizedekkel ezelőtt elhunyt és a címen jelenleg egy takarékszövetkezet található, amelynek dolgozói azonnal továbbították a borítékot. A levél tartalma igazán megdöbbentő, ugyanis egy olyan képeslap volt benne, amit a címzés szerint még 1903. augusztus 3-án adtak fel postára, azonban 121 évig nem ért célba.

boríték levél üzenet posta
121 év után ért célba egy 20. században feladott képeslap /Fotó: @Pexels/Illusztráció

A levelet egy Ewart nevű 13 éves fiú írta a nővérének Lydiának. A hogyléte felől érdeklődött, mivel messze költöztek egymástól, illetve bocsánatot kért, amiért csak egy ilyen képeslapot tudott szerezni a képeslapgyűjtő nővére számára.

 Az elhuny hölgy unokái azonban nem tudtak róla, hogy a nagymamájuknak volt egy fiútestvére is, így nem tudhatták azt sem, hogy neki is született rengeteg leszármazottja, akik a vérszerinti rokonaik .

 A családtagok kutatásba kezdtek, és a levél segítségével rátaláltak olyan családtagjaikra, akiknek a létezéséről korábban nem is tudtak. Másod- és harmad unokatestvérek találtak egymásra, köszönhetően a 121 éves levélnek. 

Olyan volt ez, mint egy családi találkozó, ahol az egyetlen kapcsolat köztünk az egy több mint 100 évvel ezelőtt élt közös rokon volt.

- árulta el Lydia unokája Nick a Metro magazinnak. Arról nem írt a lap, hogy miért késlekedett eddig a levél kézbesítése, de úgy tűnik, hogy sorsszerű volt, hogy most érkezzen meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek