Megható

40 éves palackpostát talált a 4 éves fiú, elképesztő mi állt benne

K. C.

Létrehozva: 2024.08.30.

A szerzők felkutatásában csak fájdalomra leltek a megtalálók.

Hatalmas boldogság öntötte el azt a négyéves fiúcskát, aki rábukkant egy homokba temetett palackpostára a nyugat-ausztráliai tengerparton. Az üvegbe rejtett levél majdnem 40 évvel ezelőtt íródott.

tengerpart strand tenger víz óceán
Fotó: Illusztráció - Pexels

Meg Prideaux és négyéves fia, Leó nem habozott és azonnal nyomozni kezdtek a feltekert üzenet kapcsán. Ám a szerzők felkutatásában csak fájdalomra leltek.

- Hazavittük, és vártuk, hogy a lányom és a férjem megérkezzen, mert nem tudtuk kinyitni. Az üzenetet nehéz volt kiszedni az üvegből, mert a viaszpecsét korrodálódott, és kagylók nőttek rajta - mondta Prideaux asszony a Daily Mailnek.

Végül Prideaux asszony férjének sikerült egy késsel feltörnie a pecsétet, majd óvatosan kihúzta az üzenetet és kibontotta.

- Kicsit nedves volt, de jól olvasható, és 1985-ös keltezésű, 39 évvel ezelőtt – tette hozzá Meg.

Az üzenetet Joanne Hunter és Louise Pocock írta, akik akkoriban 15 évesek voltak. A tinédzserek a Hunter család Lancelinben lévő tengerparti otthonában nyaraltak, Perth-től két órányira. Az üzenetben azt kérték, hogy aki megtalálja, válaszoljon nekik. A lányok azt remélték, hogy a levél több ezer kilométerre, egy távoli egzotikus országban köt ki. Csakhogy a palackposta nem jutott messzire, történetesen ugyanannak a partnak a partján dobták a tengerbe, ahol majdnem négy évtizeddel később megtalálták.

Tragikus módon Ms Pocock hat évvel ezelőtt leukémiában halt meg. A nővére, Sarah azonban azt mondta, hogy nagyon örült volna, ha tudja megtalálták az üzenetét.

- Ó, nagyon boldog lenne, tényleg nagyon boldog lenne. Különösen, hogy egy kisfiú bukkant rá, miután 39 évig a homokban hevert. Ő egy igazán nagyszerű, vidám ember volt, és nagyon jól boldogult az életében, nagyon művészi és kreatív volt, és találkozott egy csodálatos férfival, akihez hozzáment, és született egy gyönyörű kislánya. Ahogy telik az idő, úgy érzed, hogy egyre távolabb kerülnek tőled, és ez az üzenet egy csodálatos dolog, ami csak úgy a semmiből jött – mesélte Sarah. 

A Prideaux család most azt tervezi, hogy találkozik Evans asszonnyal, hogy átadja neki az üveget és az értékes üzenetet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek