Felfoghatatlan

„A babámat az anyaméhben megtámadta az immunrendszerem, mert idegen tárgynak hitte”

K. C.

Létrehozva: 2024.08.10.

Megdöbbentő küzdelmet kellett megvívnia, már születése pillanata előtt egy kisfiúnak.

Egy ártatlan csecsemőt saját édesanyja immunrendszere támadta meg még a méhben, ahol a legnagyobb biztonságban kellett volna lennie. 

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Sam hét hónapos terhes volt, amikor az orvosok észrevették, hogy a magzata nem növekedett olyan gyorsan, ahogyan az elvárható lett volna. Kiderült, hogy a születendő kisgyermeknek ugyanaz a ritka vércsoportja van, mint az apjának, a 33 éves Matt Williamsnek, vagyis Rh-negatív. A háromgyermekes anyuka, a 29 éves Sam Williamsnek más volt a vércsoportja, így a szervezete idegennek tekintette a babát, és az immunrendszere megtámadta a magzatot.

- Mivel más vércsoportú voltam, a szervezetem úgy kezelte, mint valami idegen dolog lenne. Alapvetően megpróbálta megtámadni Arthurt – kezdte Sam. 

Emiatt Arthurt két héttel korábban kellett császármetszéssel világra hozni, majd gyermekkórházba került extrém sárgaság miatt. Élete hajnalán két vérátömlesztésen és fényterápián kellett átesnie, hogy megmentsék az életét, de már otthon van, és napról napra erősebb. Nyolc nap kórházi kezelés után hazamehetett, és most már boldog egyéves kisgyermek.

- Már gügyög. Olyan karakteres. Nem tűri a bátyjai szemétkedését – tette hozzá büszkén az édesanya. 

A párnak van egy nyolcéves fia, Oliverés egy hároméves fia, Noah. Sam és Matt idén a Noé bárkájának gyűjtenek pénzt, és 2024-ben 24 kihívást teljesítenek - köztük egy félmaratont és egy 800 méteres úszást, hogy így hálálják meg Arthur megmentését az orvosoknak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek