A finomsághoz mindössze pár alapanyagés három egyszerű lépés kell.
A paradicsom konyhánk egyik alapkelléke, ha főzésről van szó. Az olaszok egyszerűen bolondulnak érte, de a magyaroknál is közkedvelt zöldség a legtöbb ételhez. Pláne azokhoz, amelyek alapját egy jó lecsó vagy szimplán sok-sok paradicsom, netán paradicsomszósz adja. Épp ezért sose baj, ha utóbbiból van nálunk otthon egy-egy adag dunsztosüvegben, hogy isteni bolognait vagy paradicsommártást csinálhassunk akár belőle. De, hogy is készíts házi paradicsomszószt, ami nincs tele tartószerrel és cserébe még egészséges is? Mutatjuk!
Alapvetően a következőkre lesz szükségünk az elkészítéséhez: olívaolaj, vöröshagyma, zellerszár, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, víz és természetesen paradicsom.És ha ezeket beszereztük, akkor jöhet az elkészítés, mely három egyszerű lépésből áll:
Az elkészült szósz használható pizzatésztára, paradicsomos húsgombóchoz, bolognai spagettihez, de mártogatósként is nagyon finom, írja oldalán a Mindmegette is.