Örökség

„A nagyszüleim több milliót hagytak rám, és én nem vagyok hajlandó semmit sem adni a nehéz helyzetben lévő szüleimnek”

N.T.

Létrehozva: 2024.08.18.

Egy tinédzsert arra biztatnak, hogy kövesse „tündérmesébe illő” álmait, de az édesanyja és a mostohaapja szerint önző, mert nem osztja meg velük a pénzét.

A 18 éves lány alig hitt a szemének, amikor 700 000 fontot (valamivel több mint 3 millió forintot) örökölt a nagyszüleitől, valamint két ingatlant – egy négy hálószobás házat Bostonban és egy két hálószobás nyaralót Kaliforniában.

Pretty,Lady,Holding,Bucks,Bills,Flying,Everywhere,Wear,Striped,White
Fotó: Roman Samborskyi /  Shutterstock 

A fiatalt az édesanyja és a mostohaapja próbálják rávenni, hogy adjon nekik némi pénzt, de ő nem hajlandó engedni. Elmagyarázta, hogy az édesanyja, aki most 38 éves, néhány évvel ezelőtt ment hozzá az 50 éves mostohaapjához, aki négy gyereke közül hármat – egy 17, 14 és 10 éves gyermeket – hozott be a családjukba, mielőtt nekik is közös gyerekeik születtek volna, akik most 7- és 5 évesek. 

„A mostohaapám korábban építőmunkás volt, míg anyám háztulajdonos, és bár mindig aggódtak a pénz miatt, egy rendes házban laktunk, és egy átlagos, munkásosztálybeli neveltetésem volt. Az viszont igaz, hogy nem jöttem ki jól a mostohacsaládommal

– kezdte a Redditen a hihetetlen sztoriját. 

Azt is elmondta, hogy a mostohaapja kezdettől fogva nem kedvelte őt, mert „kevert fajú” és mindig különleges bánásmódban részesítette a saját gyerekeit vele szemben. Azonban a család élete drámai fordulatot vett, amikor a mostohaapját letartóztatták, ami miatt kilakoltatták őket az otthonukból. 

„Egy kétszobás önkormányzati lakásba kellett költöznünk [...] Megengedhetjük magunknak az alapvető dolgokat, mint az étel és a fűtés, de gyakorlatilag minden másról le kellett mondanunk

– tette hozzá a fiatal lány. 

Ekkoriban hunytak el a tinédzser nagyszülei, akik ráhagyták az egész vagyonukat, mivel ő volt az egyetlen élő hozzátartozójuk. 700 000 fontot kapott megtakarításokban, befektetésekben és egyéb vagyontárgyakban, valamint két házat. A lány a pénzt egyetemre szeretné fordítani, majd világ körüli útra indulna, és macskakávézót nyitna, mint üzleti vállalkozás. Az édesanyja és a mostohaapja azonban úgy gondolják, hogy önző, és meg kellene osztania velük a pénz egy részét.

„A családom azt akarja, hogy eladjam az örökölt ingatlant, és vegyek egy házat ebben az országban, ahol ők is lakhatnának, valamint egy másik házat a nővéremnek és a fiának. Megígértem, hogy segítek nekik élelmiszert venni és jobb lakást bérelni, de nem az én felelősségem kellene, hogy legyen, hogy eltartsam őket. Az én nevem szerepelt a végrendeletben, nem az övék”

– tette hozzá. 
A Redditen azt kérdezte másoktól, szerintük tévedett-e. Válaszul az egyik felhasználó ezt írta:

„Fektess be annyi pénzt a jövődbe, amennyit csak tudsz, és sok sikert az egyetemen”.

Egy másik felhasználó hozzátette: 

„Én egyáltalán nem költenék semmire, amíg nem beszéltem egy pénzügyi tanácsadóval a helyedben”.

Míg egy harmadik felhasználó így fogalmazott: 

Évek óta te vagy az utolsó a sorban, a családi bokszzsák. Itt az ideje, hogy ez rólad szóljon. Tanulj, utazz, és nyisd meg azt a macskakávézót. Ismétlem, nyisd meg azt a macskakávézót! Nem tudom ezt eléggé hangsúlyozni. Ha ez egy mese, akkor te vagy Hamupipőke, és nem volt szükséged hercegre a boldogan élnihez”

– írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek