Diagnózis

"Alig két nappal a babánk születése után gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak nálam"

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.15.

A család éppen a harmadik gyermek érkezésének örült, amikor megkapták a lesújtó diagnózist.

Egy apát rákkal diagnosztizálták, mindössze két nappal harmadik gyermeke születése után. A 47 éves Jay Martin 2023 márciusában fedezett fel egy csomót a nyakán, amit kezdetben megduzzadt mirigynek tartott, mígnem növekedni kezdett.

Fotó: GoFundMe

2023 májusában, mindössze két nappal azután, hogy harmadik gyermekét a kezébe foghatta, feleségével, a 38 éves Sarah-val ellátogatott a Somerset állambeli Taunton állambeli Musgrove Park Kórházba. Az orvosok megvizsgálták Jay torkát, és úgy vélték, hogy mandularákja van, ezt később egy biopszia is megerősítette.

Két héten belül Jay-t megműtötték, hogy eltávolítsák az egyik manduláját, és 2023 júniusában hathetes kemoterápiás és sugárterápiás kúrába kezdett. A kezelés utáni vizsgálatok kimutatták, hogy a rákot kiirtották a mandulájából, de továbbra is a nyakában maradt.

2024 februárjában Jay torkát kitisztították – ez az eljárás 13 nyirokcsomó, két ideg és nyálmirigy eltávolítását foglalja magában. Ezután négy hónapig nem kellett kezelésre járnia, mígnem egy 2024 júniusában végzett vizsgálat kimutatta, hogy a rák átterjedt a mellkasára és a gerincére – és az orvosok szívszorító hírt közöltek, hogy a betegség gyógyíthatatlan.

Jay most elkezdte az immunterápiát abban a reményben, hogy az stabilizálja a rákot, de Sarah bevallotta, rettegnek a jövőtől. Sarah, a Somerset állambeli Burnham-on-Sea-ből származó szépségtréner a következőket mondta: "Abban reménykedünk, hogy az immunterápia stabilizálja a rákot. Jayt két évig kezelik, de nem tudjuk biztosan, hogy mi fog történni. Az első héten, miután kiderült, hogy a rák elterjedt, Jay összeroppant, és nem tudtuk, hogyan mondjuk el a gyerekeknek. Annyit árultunk el nekik, hogy a rák elterjedt, de azt nem mondtuk meg nekik, mennyire rossz a helyzet. Ez annyira szürreális számunkra – nem is tudom felfogni, hogy megtörténik. Zsibbadtnak érzem magam, szerintem egyikünk sem fogta fel megfelelően, mi történik."

Sarah elárulta, hogy az orvosok a vizsgálat után azonnal biztosak voltak Jay diagnózisában. Annak ellenére, hogy küzdenek ezzel a pusztító hírrel, ragaszkodnak ahhoz, hogy ez nem árnyékolta be az új baba érkezésének örömét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek