Csoda

„Azt mondták, hogy a kislányom sosem fog járni. 18 évesen megtette az első lépéseit”

K. C.

Létrehozva: 2024.08.21.

Az édesanyját lenyűgözte, hogy kislánya egy újabb mérföldkövet ért el.

Könnyekig hatódott egy édesanya, hogy lánya 18 évesen képes volt megtenni első lépéseit. Az orvosok korában azt mondták, hogy Josselin soha nem lesz képes járni, olvasni vagy beszélni.

 

A kislány Charge-szindrómával jött világra, egy ritka genetikai betegséggel, ami a test számos területét érinti. Olyan egészségügyi problémákat okoz, mint a szívhiba, halláskárosodás és immunrendszer problémák. Josselin születése után három percig halott volt, de az orvosok szerencsére vissza tudták hozni.

„Az orvosok azt mondták Josselinnek, hogy talán soha nem lesz képes önállóan felállni vagy megtenni az első lépéseket, de most mégis megteszi ezeket a dolgokat. Josselin sürgősségi császármetszéssel jött a világra, de korábban azt mondták, hogy normálisan fejlődik. Aztán elkezdte nem teljesíteni a mérföldköveit. Nem tanult meg felülni, gurulni vagy gügyögni, és olyan petyhüdt volt, mint egy újszülött. Tudtam, hogy valami baj lehet” – kezdte Karen.

Karen Tilley akkor vette észre, hogy baj van, amikor Josselin minden mérföldkövét elmulasztotta. Egy orvos beutalta egy genetikushoz, aki egy vérvizsgálat után három hónapos korában diagnosztizálta. Karen azt mondja, annak ellenére, hogy Josselin már felnőtt, de még mindig sikerül minden nap újabb mérföldköveket elérnie a fizioterápiájának köszönhetően. 

„De alig néhány hete először sikerült magabiztosan felállnia. A fiam, a 12 éves Dalton biliárdozott az interaktív tévén. Josselin odament hozzá, és rátette a fejét. Mielőtt észbe kaptunk volna, leoldotta a saját szíját a kerekesszékéről, felhúzta magát, és felállt, hogy megnézze. Megdöbbentem, de felhúzta magát. Nagyon stabilnak tűnt a lábán. Még soha nem csinált ilyesmit korábban” – mondta büszkén Karen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek