Tűz

„Bármire képes vagyok!” - ezt tetováltatta magára a tűzből megmenekült fehérvári lány - így van most

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.08.01.

Kitti pont a tűzeset előtt tetováltatott magára egy motivációs szöveget, ami éppen azon a karján volt, ami megégett a tűzben. Sorsszerűnek érzi, hogy a tetoválás nem sérült meg, ami miatt most még erősebbnek érzi magát. Ahogy a szüleinek mondta: bármire képes!

Ahogyan azt a Bors megírta, tűz ütött ki Székesfehérváron július 28-án vasárnap hajnalban az Almássy lakótelepen, egy négyemeletes társasházban. A legfölső emeleti lakásban csak a 18 éves K. Kitti volt, aki a pusztító lángokra és a tömény füstre riadt fel. A fiatal lány a tűz miatt nem tudott kijutni a lakásból, ezért a szobája ablaka felé indult el. Végül kénytelen volt kimászni az ablakon, ahol a párkányba kapaszkodva lógott a falon, míg a lángok el nem érték a kezét. Ekkor a mélybe zuhant. Szülei rohantak be Kittihez a kórházba, ahol végül meglepően jókedvűen találták a lányt. 

Kitti percekig tartotta magát az ablakpárkányon Fotó: Facebook

Apa, ugye nem ferdült el az orrom?!”

- A szomszédok hívtak minket, hogy tűz van a lakásban és a lányom kiugrott az emeletről

 – mesélte lapunknak Kitti édesapja, Zsolt

- Majdnem egyszerre érkeztem meg a mentősökkel a kórházba. A folyosón tolták szegényt, oxigénmaszk volt rajta és már túl volt néhány vizsgálaton. Először azt kérdezte tőlem: „Apa, ugye nem ferdült el az orrom?!” 

- mesélte már nevetve a családapa. "Megnyugtattam, hogy nem, és hogy ugyanolyan szép, mint volt. Kivizsgálták őt, van néhány kisebb sérülése, de a keze, amivel kapaszkodott, másodfokú égési sérüléseket szenvedett."
 

Tudta, hogy a bokrokra kell esnie Fotó: Bors

„Bármire képes vagyok!” 

Kitti édesanyja is rohant a lányához a kórházba, amint hazaért külföldről.

- Nagyon aggódtam érte. Sírva hívtak a szomszédok

 – vette át a szót Erika. 

- Odarohantam hozzá, ő pedig annyit mondott nekem: „Anya, tudod, hogy mindent túlélek!” Nagyon büszkék vagyunk rá! Megdöbbentő, de az eset előtt két héttel tetováltatta magára, hogy: „Bármire képes vagyok!”, ami pont azon a kezén van, ami megégett. Annyira örült neki… Mondta, hogy nézzem meg, a tetoválásnak semmi baja nem lett!


 

A szülők nagyon büszkék a lányukra Fotó: Bors

„Képzeld, Lili, én voltam a Pókember”

Ahogyan azt lapunk megírta, a szemtanúk szerint Kitti 5-10 percig is tartotta magát az ablakpárkányon, míg lábával a falnak támaszkodott. Miután elérték a lángok, elrúgta magát a faltól, hogy ne a betonra, hanem a bokrokra essen. Ez sikerült is, emiatt maradt életben.

- Kitti húga sem volt itthon, nehéz volt, hogyan mondjuk meg neki, mi történt 

– folytatták a szülők.

 - Először nem akartuk megmondani addig, míg nem tudunk valami biztosat Kitti állapotáról. Végül a hírek gyorsabban terjedtek, ő hívott fel sírva minket, hogy mondjuk meg, mi történt Kittivel. Ők nagyon szeretik egymást, nagyon jó testvérek. Azóta már többször beszéltek telefonon. Poénkodnak az esetről, Kitti azt mondta a húgának: „Lili, képzeld, én voltam a pókember!”

- számolt be az anyuka.

Információink szerint Kittit kiengedték az intenzív osztályról, jól van, de a sérülései miatt még ápolásra szorul.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek