Gyász

„Csak piros a torka” - hiába könyörgött az anyukája, nem vizsgálta meg normálisan az orvos a kisfiát, belehalt

Bors

Létrehozva: 2024.08.09.

Az anyuka hiába könyörgött, nem vették komolyan a panaszt. Mire a gyermeket ellátták volna, már késő volt.

A calafati kórház előtt gyűltek össze egy elhunyt kisfiú hozzátartozói, és az eset miatt felháborodott emberek tucatjai Romániában. A gyermek szülei azt állítják, az orvosok telefonon keresztül adtak utasításokat a kezelésre, és amikor a kisfiú állapota romlott, nem küldték át időben egy másik kórházba. Az intézmény vezetősége belső vizsgálatot indít.

A család megpróbáltatásai július 4-én kezdődtek, amikor a gyermeket több napja tartó köhögéssel bevitték a calafati kórházba. A szülők szerint a kisfiút telefonos konzultáció alapján kezelték. 

Az orvos még csak be sem ment a kórházba, hogy ellenőrizze a gyermek állapotát. Könyörögtem, hogy küldjék a craiovai kórházba, de nem tették meg. Azt mondták, minden gyerekkel előfordul, hogy piros torka

 – idézte az édesanyát a Maszol a helyi hírekre hivatkozva. Az asszony elmondása szerint három nappal később röntgenfelvételt készítettek, és akut hörgőhurutgyulladást diagnosztizáltak a gyermeknél. Akkor szállították a kisfiút a craiovai kórházba, ahol nem sokkal később szív- és légzésleállást szenvedett és az intenzív osztályon meghalt. A gyermek édesapja azt mondta, nem szeretné, ha bárki más átélné azt, amin ők keresztülmentek.

A kórház belső vizsgálatot indított, és értesítették az orvoskamarát. A gyermek hozzátartozói azt mondják, hogy be fogják perelni azt a két orvost, akik a kisfiút kezelték.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek