Dráma a Dunán

„Bárcsak az unokám került volna elő élve” – szívszorító sorokkal üzent a Dunába sodródott fiataloknak a verőcei tragédia áldozatának gyászoló rokona

Létrehozva: 2024.08.16.

A balul elsült buliról szóló rendőrségi poszthoz a verőcei hajóbaleset áldozatának nagymamája is hozzászólt.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, hatalmas riadalom kerekedett pár tucat fiatal srác vidám bulijából csütörtökön, augusztus 15.-én hajnalban. A srácok ugyanis egy közeli szórakozóhelyen mulattak, majd úgy döntöttek, hogy a partit az Erzsébet híd lábánál lévő Ördögárok-kifolyónál fejezik be. 

Erszebet hid
A fiatalok közül mindenki megmenekült, senki nem tűnt el   Fotó: Bánkúti Sándor

Időközben azonban lecsapott rájuk a vihar, a kifolyóból pedig egyenesen a fiatalokra zúdult az esőtől felduzzadt víztömeg. Többeket a Dunába lökött az áradat, akik közül néhányan kiúsztak, de három fiatal megsérült, míg hárman eltűntek. Azonban ez esetben kiderült, hogy a fiatalok békésen aludtak otthon, amíg keresték őket, mivel korábban már hazamentek. A rendőrség azonban biztosra ment, és nyilvános posztban kért minden embert, hogy azonnal értesítse őket, ha ismerősük vagy családtagjuk kint volt aznap hajnalban a parton.

Kérünk mindenkit, ha van olyan családtagja vagy ismerőse, aki részt vett a ma hajnali buliban, az Ördögárok-kifolyónál, vagy a Duna parton tartózkodott és azóta nem tud róla, nem tudja elérni, akkor tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon 

– kérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hozzátéve: eddig ilyen emberről nem tudnak, és nagyon remélik, hogy ez így is marad. Többen is megemlítették a poszt alatt, hogy remélik, egy fiatalnak sem esett baja és nem érkeznek hírek eltűntekről.

 Azonban egy szívettépő komment is megjelent a bejegyzések között, méghozzá a májusi verőcei tragédia egyik legfiatalabb áldozatának, Boginak a nagymamájától, Terikétől:

Bárcsak az én unokám került volna elő élve május tizennyolcadikán Verőcénél

 – írta Terike, emlékeztetve arra mindenkit, milyen könyörtelen is tud lenni a Duna vize és sajnálatos módon korántsem végződik minden történet ilyen szerencsésen, mint a mostani fiataloké.

Verőcei hajóbaleset
A verőcei tragédiában hét fiatal, köztük B. Boglárka vesztette életét   Fotó: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

Ismeretes: unokája, a mindössze 20 éves B. Boglárka volt az egyik legfiatalabb áldozata annak a május 18-i motorcsónak balesetnek, ami hét barát életét követelte a Dunán. Mint arról akkor lapunk is írt, Bogi, a jegyese, Marci és hat másik fiatal motorcsónakkal mentek el egy buliból, amikor Verőce magasságában összeütköztek a MS. Heidelberg szállodahajóval. A motorcsónak elsüllyedt, a fedélzetről csupán egy olasz fiatal menekült meg, aki súlyos sérülésekkel a partra úszott. Bogi és egyik barátja, E. Adrián holttestét azonnal megtalálták, míg a többi fiatalt napokig keresték. Korábban Terike azt mondta lapunknak, hogy unokája hiánya teljesen összetörte őt és az egész családot:

Ezt nem lehet felfogni, sem elfogadni. Nem tudom, hogyan éljük túl ezt a szörnyűséget. A menyem és a fiam is össze vannak törve, ahogyan Bogi két testvére is. Imádták egymást. A fiam tipikus lányos apuka, királylányként tekintett Bogira. Nem tudom, hogyan tudjuk ezt majd feldolgozni. Még a kertben sem tudok dolgozni, nem tudok semmit csinálni

 – mondta a tragédia után Terike.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek