Szabály

Mindenki ezt csinálja a boltban, pedig valójában nem szabad, és pénzbírságot vonhat maga után

B.

Létrehozva: 2024.08.05.

Gyakran a bolt belátásán múlik, hogy ezt a szokást szabálysértésnek tekinti-e vagy sem.

Boltba menni úgy, hogy éhes vagy, komoly nehézséget jelenthet, mivel kísértést fogsz érezni, hogy mindent megvásárolj, amit látsz. Sőt, ugyancsak kísértést érezhetsz, hogy falatozz, miközben fel-alá sétálsz. Elég gyakori szokás a boltokban, hogy a szülők még ki nem fizetett pékárut vagy édességet adnak a gyerekeiknek, hogy elfoglalják őket, amíg ők bevásárolnak. De előfordul az is, hogy maguk a felnőttek csillapítják az éhségüket vásárlás közben. Pedig ezt nem szabad!

bolt
Elég gyakori szokás a boltokban, hogy a szülők még ki nem fizetett pékárut vagy édességet adnak a gyerekeiknek, hogy elfoglalják őket, amíg ők bevásárolnak Fotó: Pixabay

Annak ellenére, hogy jó szándékkal ki akarod majd fizetni az elfogyasztott árut, amikor a kasszához érsz, valójában elvetted azt, ami még a szupermarket tulajdona. A tárgy tulajdonjoga ugyanis mindaddig nem száll át ránk, amíg ki nem fizettük azt a pénztárnál. Csak az eladás befejeztével van törvényes jogunk elfogyasztani azt. Gyakran azonban a bolt belátásán múlik, hogy ezt a szokást szabálysértésnek tekinti-e vagy sem, és ez attól is függhet, hogy mit fogyaszttunk. Például, ha olyat eszünk meg, amit le kellene mérni a kasszánál, gyümölcsöt vagy zöldséget, és a fizetéskor a súlya kisebb, mint kellett volna, súlyos problémánk származhat belőle.

(Metro)

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek