Rákbetegség

Fáradt volt és köhögött, zokogva fogadta a megrázó diagnózist a 14 éves fiú

Bors

Létrehozva: 2024.08.25.

A tini édesanyja érezte, hogy valami nincs rendben. Rossz érzése beigazolódott, miután a fia testén talált egy csomót.

Múlni nem akaró köhögéssel és állandó fáradtsággal vitte orvoshoz a fiát Caroline Chung. Az anyuka is sokkot kapott, amikor a 14 éves Liam Jonest Hodgkin-limfómával, a nyirokcsomókat érintő limfocita eredetű daganatos betegséggel diagnosztizálták Angliában.

Liam, Caroline Chung
Az anyuka tudja, hogy hosszú út lesz, de hisz fia felépülésében (Fotó: GoFundMe)

A 39 éves édesanya arra figyelmeztette a szülőket, hogy bízzanak az ösztöneikben gyermekeik egészségével kapcsolatban, miután neki is kétségei támadtak fia kezdeti diagnózisával, a szamárköhögéssel kapcsolatban. Amikor egy csomót találtak a fia kulcscsontján, az anyuka ismét orvoshoz vitte fiát, ekkor került ki, hogy rákkal küzd és a második stádiumban van. Annak ellenére, hogy a hír súlyos volt, a diagnózis egyfajta megkönnyebbülést hozott Caroline számára.

Második stádiumú volt, tehát kezelhető, és ez valamiféle megkönnyebbülés volt. Hallani, hogy gyógyítható, és nem végzetes, zenét jelentett a fülemnek. Tudtam, hogy ez egy hosszú út lesz, és nem lesz kellemes, de tudtam, hogy túléli

– nyilatkozta az édesanya, akinek a fia jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, és a sugárkezelés is szóba jöhet attól függően, hogyan reagál a kezelésre. Caroline büszkén beszél fia betegséghez való hozzáállásáról, csodálva erejét - írja a Mirror. A diagnózist követő első könnyeket leszámítva Liam nem sírt, és alig panaszkodott. Az anyuka vállalkozóként azonban nehéz helyzetbe került. Miután kénytelen volt abbahagyni a munkát, létrehozott egy GoFundMe-adománygyűjtést, hogy megélhetést biztosítson családjának. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek