Hackerek

Figyelmeztet a Google: ez a legveszélyesebb beállítás a telefonodon, azonnal kapcsold ki!

Létrehozva: 2024.08.11.

Ha bekapcsolva hagyod, gyakorlatilag szabad utat engedsz a hackereknek. Vihetik az adataidat és akár a pénzedet is!

Gyakorlatilag személyi számítógépként működik az okostelefonunk: hozzáfér minden adatunkhoz, rajta keresztül szervezzük az életünket, intézzük a privát vagy épp céges levelezéseinket, emellett fizetünk is vele illetve rajta keresztül. Épp ezért mindennél fontosabb, hogy biztonságban tudhassuk az adatainkat. Sajnos a hackerek újabb és újabb módszereket eszelnek ki, és bár az olyan nagyvállalatok, mint az Apple vagy a Google igyekeznek mindent megtenni a védelmünk érdekében, néha magunknak kell a kezünkbe venni az irányítást és bezárni a kiskapukat a csalók előtt!

okostelefon, mobiltelefon, nyaralás, nyár, pihenés, telefon, Shutterstock 2116008908
Nem mindegy, milyen funkciót engedélyezünk a mobilunkon - figyelmezteti felhasználóit a Google  Fotó: iMoStudio /  Shutterstock 

A hackerek egyik legújabb, igen agresszív módszere pedig a Google jelentése szerint a következő: igyekeznek rávenni a telefonunkat, hogy az az általa használt hálózatról átcsatlakozzon egy másik, kevésbé biztonságos hálózatra, amin keresztül aztán vagy vírusokat, vagy (gyakoribb esetben) vírusokhoz illetve adathalász felületekre vezető SMS-eket küldenek közvetlenül a telefonunkra, megkerülve így annak a szűrőrendszerét. Ez azzal jár, hogy a mobilunk nem fogja spamként vagy gyanús tartalomként megjelölni az ilyen SMS-eket, és azokra könnyebben rákattintunk. Noha a legújabb, 15-ös Android-rendszerbe már beépítettek olyan ellenlépéseket, amelyek megakadályozzák a telefon csaló hálózatra csatlakozását, a régebbiekben még nincs ilyen. 

Ezt kéri a Google: íhy védekezhetsz a hackerek ellen

És itt jön a lényeg: ezeknek a hackertámadásoknak az első lépése jellemzően az, hogy a telefonunkat egy 2G-hálózatra irányítják – mely korából adódóan kevésbé volt biztonságos. A Google azt kéri a felhasználóktól, hogy egyszerűen lépjenek be a telefonjuk beállításaiba, és kapcsolják ki a 2G-elérést, azaz ne engedélyezzék az eszköznek eleve, hogy 2G-hálózatra fellépjen. Ezzel a lépéssel máris bezártunk egy ajtót a hackerek előtt – írja a Forbes.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek