Időjárás

Már csak ez hiányzott: megint az egész országra riasztást adtak ki

KL

Létrehozva: 2024.08.27.

Megint nem lesz hozzánk kegyes az időjárás. Mutatjuk, miről is van szó pontosan.

Az elmúlt napok időjárása elviselhetetlen volt. Ismét pokoli volt a kánikula, akadt, ahol 37 fokot mértek. Akik abban bíztak, hogy a következő időszakban változás áll be, nos, számukra rossz híreket kell közölnünk. Ugyanis kedden a sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és főleg délutántól, este alakulhat ki zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében erős lesz az ÉK-i szél. Ugyanakkor a hőség is marad: 35 fok körüli forró időnk lesz – olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Kitart a rekkenő hőség

Szerdán, augusztus 28-án sok napsütés, igazi strandidő valószínű. A délutáni gomolyokból csak elvétve fordul elő frissítő csapadék. Marad a 35 fokos forróság.

Csütörtökön és pénteken, azaz augusztus 29-én és 30-án túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Záporra alig van esély. 31 és 36 fok közötti rekkenő hőség valószínű.

Ezúttal nem a kánikula okozza a legnagyobb gondot

A HungaroMet Nonprofit Zrt. az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat! Térképen is mutatjuk, de gyakorlatilag minden vármegye érintett:

Időjárás előrejelzés eső zivatar riasztás
Az egész országra riasztást adtak ki Fotó: met.hu

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek