Rejtély

Az útlevelét is bemutatta: olyan országból jött az időutazó, ami soha nem is létezett

G.X

Létrehozva: 2024.08.13.

Vajon a jövőből jött? Netán egy párhuzamos valóságból? Sokan erre tippelnek...

Az ember ösztönösen vonzódik a rejtélyekhez, a megmagyarázhatatlanhoz. Szeretnénk azt hinni, hogy léteznek olyan titok, melyeket nem ismerhet meg mindenki: paranormális jelenségek, párhuzamos világok, szellemek, időutazás. Nos, most egy olyan történetet hoztunk el olvasóinknak, mely hetven évvel korábbra visz vissza minket, és melynek főszereplője sokak szerint nem lehet más, mint egy időutazó.

útlevél, utazás, határ, vakáció, nyaralás
Rejtélyes útlevelet mutatott fel az időutazó  Fotó: Pexels

Igazi volt az időutazó útlevele, csak épp egy nem létező országba szólt

1954-ben Japán fővárosában, a tokiói reptéren állítottak meg a hatóságok egy férfit, aki épp be akart lépni az országba. A férfi magabiztosan mutatta fel az útlevelét, ami valódinak, hitelesnek tűnt, ugyanakkor volt vele egy apró bökkenő: egy olyan országba szólt, amiről senki sem hallott a vámosok közül. A férfi nem értette, mi a probléma: mint magyarázta, Taured nem csak hogy létező ország Európában, egész konkrétan Spanyolország és Franciaország között, de nem is új állam: már 1000 éve ott van, ahol most is.

A hatóság emberei tovább hitetlenkedtek, végül hoztak egy térképet, és kérték, hogy mutassa meg, hol is van az ország, ő pedig rábökött arra a területre, ahol jelenleg Andorra található. Azt maga sem értette ugyanakkor, hogy a térképen miért ez a név szerepel, és nem Taured.

A férfit végül őrizetbe vették, majd egy közeli szálláson biztosítottak neki szobát, míg az ajtaját két őr figyelte folyamatosan, nehogy meglépjen. Másnapra azonban nyom nélkül eltűnt – mint ahogy az iratai is, amiket bizonyítékként foglaltak le.

Mi az igazság mindebből?

A fent leírt történet természetesen nem több, mint egy városi legenda. Mint minden városi legendának, ennek is van alapja, ugyanakkor az ördög (mint mondják) a részletekben rejlik. 1960-ban valóban letartóztattak Japánban egy férfit, aki 3 hónappal korábban érkezett, a szigetországban számos csalást követett el és hamis útlevele volt. John Allen Kuchar Zegrus azt állította: az Egyesült Államokban született, de Európában nőtt fel, majd a II. világháború során német fogságba került. Később Latin-Amerikában élt, Japánba pedig kémként érkezett, hogy az araboknak szervezzen be embereket. Zavaros történetéből persze egy szó sem volt igaz. Végül egy évre csukták le okirathamisítás miatt. Az újságok azonban már az "ország nélküli ember"-ként hivatkoztak rá. Ezekben az első, 1960-as cikkekben jelent meg a Taured szó is, bár valószínű, hogy csak a Tuareg elírásaként. Aztán a városi legenda tovább alakult, így született meg a jövőből vagy tán egy párhuzamos világból érkező férfi története...

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek