Iskolakezdés

Jó hírt kaphatnak a szülők: már pénteken pénz állhat a házhoz

Létrehozva: 2024.08.22.

Ez a hír sok családnak jelent komoly segítséget! Már pénteken csöngethet a postás.

Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár Facebook-oldalán jelentette be: a családok az iskolakezdésre való tekintettel komoly segítséget kapnak a kormánytól.

– A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások: a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES), a gyermeknevelési támogatás (GYET) és a családi pótlék! 

A Magyar Posta Zrt. pénteken kezdi meg ezek kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig szintén holnap utalja ezeket az ellátásokat az érintettek bankszámlájára. 

Ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz. Az előrehozott folyósítás célja, hogy segítséget nyújtson a családoknak az iskolakezdésre felkészülésben. A Kormány emellett továbbra is valamennyi, köznevelésben és szakképzésben résztvevő tanuló számára ingyenes tankönyvellátást biztosít, így ezzel is csökken a családokra háruló iskoláztatás költsége – olvasható a bejegyzésben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek