Vonat

Most jött a hír: ekkorra állhat helyre a rend a Keleti pályaudvaron

Létrehozva: 2024.08.26.

Úgy tűnik, a vasárnap esti baleset után lassacskán helyreállhat a rend a budapesti pályaudvaron.

Mint arról korábban a Bors is beszámolt, egy vasárnap esti baleset következtében le kellett zárni a budapesti Keleti pályaudvart: nem indítottak és nem is fogadtak vonatokat egy kisiklott szerelvény miatt. Noha a szakemberek igen hamar megkezdték a vasúti kocsik visszaemelését, egyértelmű volt, hogy jó ideig eltart majd a pályaudvar lezárása. A Metropol most egy helyszíni sajtótájékoztatón elhangzottakra hivatkozva arról ír: 

kedd reggelre helyreállhat a forgalom. 

Keleti pályaudvar, kisiklott vonat, 2024. augusztus
Kedd reggelre helyreállhat a forgalom  Fotó: Markovics Gábor

Már mind az öt kocsit sikerült sínre tenni és a saját kerekén elvontatni. A gyors munkavégzést segítette, hogy noha elindították a helyszínre a darut, azt nem kellett használni, hanem hidraulikus emelővel tették a helyükre a szerelvényeket. Ha ugyanis darura lett volna szükség, akkor kellett volna bontani a felsővezeték-rendszert, ami a keleti pályaudvaron meglehetősen bonyolult lett volna. 

Keleti pályaudvar, kisiklott vonat, 2024. augusztus
Ha darut is kellett volna használni, alighanem jóval tovább tart zárva a Keleti pályaudvar  Fotó: Markovics Gábor

Mi okozta a káoszt?

Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity öt kocsija kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. Az elsődleges szakértői vélemények szerint az egyik váltó hibásodott meg, törés keletkezett benne, ez vezetett a balesethez. A kérdéses váltót egyébként utoljára július 30-án vizsgálták, akkor még nem észleltek gondot. Kész szerencse, hogy a mozdonyvezető betartotta az útszakaszon a 40 km/órás megengedett maximális sebességet, valamint a reflexe is rendkívül jó volt. Alighanem ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek