Átverés

„Legalább öt oldalra töltötte fel az intim fotóimat" – ennek adta ki magát a magyar férfi, hogy fehérneműs képeket csaljon ki a nőktől

K. D. R.

Létrehozva: 2024.08.19.

Több magyar nő is beleesett egy kamu katona csapdájába, aki intim, fehérneműs képeket kért az ismerkedés során tőlük. Első körben Edit is bedőlt a férfinek, majd amikor gyanússá vált neki a dolog és letiltotta, akkor vette észre: a fehérneműs képeit feltöltötték az internetre.

Még tavaly májusban írt rá az 50 éves Editre egy magát Magyarországon szolgáló katonának mondó férfi, akivel elkezdtek ismerkedni. A férfi kifejezetten pozitív benyomást keltett, vidéki házzal és katonai egyenruhás képekkel büszkélkedett Editnek, - aki kérte, hogy a teljes nevét ne írjuk le - , míg el nem jutott odáig az ismerkedés, hogy a férfi intimebb, fehérneműs képeket kért a nőtől. Mivel a férfi maga is küldött, így Edit elkövette azt a hibát, hogy viszonozta a gesztust.

melltartó, szexi, erotikus, erotika, fehérnemű
Edit fehérneműs, laza, intim fotókat osztott meg a férfival, aki visszaélt a képekkel, miután Edit nem akart vele személyesen találkozni  Fotó: Pexels

„Ezeket a fotókat kizárólag neki készítettem, nem másnak"

A beszélgetéseket kamerával szerettem volna a telefon helyett folytatni, ezért kértem, nézzük meg egymást ilyen formában is. A kamerás élményem messze elmaradt a várttól, mert ápolatlan személynek találtam, a háttér pedig igénytelennek tűnt. Megfogalmazódott bennem, hogy az eddigi beszélgetéseink során magát katonának bemutató férfi nem az, mint amit eddig telefonon elmondott magáról

– mesélte a Borsnak Edit, aki ezek után el is tűnt, nem reagált a férfi üzeneteire, lezártnak tekintette az elmúlt pár hétnyi ismerkedést. A férfi azonban nem így volt ezzel. Év elején ugyanis sorra jöttek Editnek az üzenetek, hogy milyen jók a fehérneműs fotói.

Date,App,,Online,Site.,Swipe,For,Love,And,Relationship.,Right
Edit képeit feltöltötte a férfi több társkereső oldalra is, közzétéve minden személyes adatát  Fotó: Tero Vesalainen (A kép illusztráció)

– Rám írt egy egri barátom, hogy nagyon jól nézek ki a fehérneműs fotókon, amit egy Faceboookhoz kapcsolódó országos társkeresőn megosztottam magamról. Azonnal regisztráltam az általa megadott oldalra, és egy névtelen személy megosztását találtam, az én fotóimmal. Egy világ omlott bennem össze, mert az első komment amit rólam írtak : ”uhh…mint a karácsonyi töltött pulyka” és ezek alatt ott volt kiírva a nevem – részletezte a felháborító esetet Edit. 

A meglepetés másnap reggel folytatódott, mikor egy pesti hölgy rám írt messengeren, hogy ruhás, és fehérneműs fotókat talált rólam 2023. decemberében és jelenleg is, társkereső oldalakon. Az  átküldött fotók tényleg én vagyok, és a nevem közlésével teljesen beazonosíthatóvá váltam a Facebook profilomon

– hangsúlyozta a magyar nő, aki első körben az adminnal vette fel a kapcsolatot, hogy töröljék a fotóit, de később rájött, hogy fogalma sincs hány oldalon lehetnek fent. Ő minimum ötről tud. 

Edit minden nő figyelmét szeretné felhívni erre a veszélyre  Fotó:  Pixabay (képünk illusztráció)

„Hogy fogok egy ilyen szégyennel reggel dolgozni menni, utazni, az emberek szemébe nézni?"

Edit a felismerés után jött rá, hogy akkor bizonyára ezért kap annyi üzenetet férfiaktól, hogy ismerkedni szeretnének. Pedig ő azokat a képeket nem ország-világ számára készítette. A szégyenérzet úrrá lett rajta, már nem tudta eldönteni, hogy az emberek őszintén mosolyognak rá, vagy felismerték egy fotón és nevetség tárgya lett.

A megosztott képek alatt 2 órán belül közel 400 hozzászólás, és közel 800 like (pozitiv, és negatív) keletkezik. A névtelen posztoló szívesen beszélget a fotóim alatt a hozzászóló emberekkel, férfiakkal és nőkkel egyaránt. A női hozzászólások a legkegyetlenebbek, míg a férfiaké inkább ismerkedési szándékról vall, primitív módon

– mesélte Edit, aki nagyon sok bántó kommentet kapott a képek miatt, mintha azt valóban ő töltötte volna fel, hogy mutogassa magát. Éppen ezért feljelentést is tett a rendőségen, de a nyomozás fél év múlva le is zárult. A határozat szerint ez a cselekmény nem bűncselekmény, ezért az eljárás megszüntetésre került, jelentős érdeksérelem hiányában. 

Hölgyeim, jól gondoljátok meg kinek milyen fotókat fogtok küldeni a jövőben. A fotót a sértett férfi sajátjának tekinti, és korlátlan ideig osztogatja majd társkereső és erotikus oldalakon, jókat szórakozva az emberek negatív hozzászólásain. A férfiak figyelmét is fel szeretném hívni a történetem tanulságára, győződjenek meg arról, hogy valóban azzal a személlyel beszélgetnek, aki a képeken van, mert a virtuális térben ez korántsem biztos – zárta gondolatait Edit, aki reméli, hogy azok a nők, akikkel hasonló dolog történt szintén feljelentést tesznek és harcolnak az igazukért, hisz egy fecske nem csinál nyarat, de több már igen.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek