Tünet

Megduzzadt a kezed vagy a lábad? Halálos betegség jele lehet, még ma menj orvoshoz!

Bors

Létrehozva: 2024.08.25.

A rejtett tünetek felismerése életet menthet! Sokan nem fordulnak időben orvoshoz, ami végzetes lehet.

A nagy melegben többen tapasztalják, hogy a kézfejük, lábfejük vagy a bokájuk egy kicsit megdagad. Bár ez a legtöbbször nem ad okot aggodalomra, érdemes figyelni a kísérőtünetekre, mert egy olyan betegség első jele is lehet, amely hetente egy fiatallal végez az Egyesült Királyságban.

A szívizomgyulladás többek között gyors vagy rendellenes szívritmust okozhat, de ez nem mindig észrevehető. A betegség bármely életkorban kialakulhat és kezelés nélkül halálos lehet. Általában egy közelmúltban fellépő vírusfertőzéshez kapcsolódik, de kiválthatják bizonyos gyógyszerek, bakteriális fertőzések és autoimmun betegségek is. A tünetek közé tartozik a mellkasi fájdalom, a légzési nehézség, a szívdobogás érzés, a láz és a szokatlan fáradtság. Már az első, olyan ártatlannak tűnő jelek észlelésénél érdemes orvoshoz fordulni, mint kéz, a láb, a boka és a lábfej duzzanata, valamint szédülés és torokfájás esetén -  írja a The Sun. Egy felmérés szerint a tünetek megjelenése ellenére az emberek 82 százaléka nem fordul háziorvoshoz, ami végzetes is lehet.

A szívizomgyulladás (myocarditis) a szív középső rétegét, az izomzatot érinti. A szívizomgyulladás következtében a szív nehezebben pumpál, súlyos esetben annyira gyenge lehet a szív, hogy a szervezet többi része nem kap elég vért. A szívben vérrögök is képződhetnek, ami stroke-hoz vagy szívrohamhoz vezethet. Jellemző tünetei a szúró mellkasi fájdalom, légzési nehézségek és szívritmuszavar.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek