Elképesztő

"Méh nélkül születtem, rég lemondtam róla, hogy anya legyek – aztán megtörtént a csoda"

Létrehozva: 2024.08.30.

Maga sem érti, hogy lehetséges mindez, de úgy tűnik, valóra válhat a fiatal lány álma.

Az orvosokat is ledöbbentette a felfedezés, amit egy fiatal lány kivizsgálása közben tettek. Korábban ugyanis egyértelmű volt: mivel méh nélkül született, nem eshet teherbe. Az, amit észrevettek, azonban felülírt mindent. Az ausztrál Ashley Reilly 16 évesen tudta meg, hogy egy rendkívül ritka, ám annál kegyetlenebb betegségben szenved. Azért fordult kamaszként orvoshoz, mert ekkorra még mindig nem érkezett meg az első menstruációja, és rettenetesen aggódott, mi okozhatja mindezt. Kiderült, Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómája van, ami miatt sem a méhe, sem a méhnyaka nem fejlődött ki, ráadásul csak egy veséje van. Azóta hormonkezelést kap. A közelmúltban azonban egy újabb vizsgálat kimutatta: a méhnyaka, valamint a méhe egy része is kifejlődött az utóbbi évek során. Mindez természetesen komoly reményekkel töltötte el Ashley-t: talán egy nap mégis anya lehet...

 Ashley Reilly, TikTok
Valóságos csoda, ami a fiatal lánnyal történt  Fotó: TikTok

TikTok-oldalán számolt be a fejleményekről a különleges betegségben szenvedő fiatal, aki a friss fejlemények után új diagnózist kapott: hipogonadotrop hipogonadizmus, amely a női nemi hormonok alacsony szintjével vagy teljes hiányával jár – írja a The Sun.

Mondanunk sem kell, az események rettenetesen zavarba hozták Ashley-t, akinek most több a kérdése, mint korábban valaha. Szerencsére, amióta megosztotta a történetét, rengeteg támogatást kap. A netezők ezúttal bebizonyították: nem csak romboló és káros kommentekkel van tele a világháló.

"Nem ismerlek, de kitartást!"

"Ez csodálatos, remélem, minden jól alakul!"

"Örülök neked, pedig nem is ismerlek! Ez nagyszerű!"

"Ez szó szerint csoda" – írták.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek