Összetartás

„Mindenben támogatjuk egymást” - Súlyos betegen is szép az élet Alex és Evelin számára

Kóczián Nikolett

Létrehozva: 2024.08.26.

Miközben Evelin és Alex az életéért küzd, hozzájuk hasonló nagybetegeket motiválnak. Az unokatestvérek egymásnak is erőt adnak, ezzel is segítve a másikat a túléléshez.

A két unokatestvér, Turcsán Alex és Tormási Evelin között szoros kötelék van, nagyon jó barátok és mindenben támogatják egymást. A kecskeméti fiataloknak nem mindennapi élet jutott, de igyekeznek vidámak maradni és másoknak is segíteni. TikTok csatornájukon mutatják be az életüket és ezzel rengeteg embert motiválnak. 

 Turcsán Alex és Tormási Evelin Fotó: olvasói

„Szeretjük és mindenben támogatjuk egymást”

A 32 éves Evelin csupán 1 éves volt, amikor egy súlyos vírusos fertőzést, következtében agyhártyagyulladást kapott és kerekesszékbe kényszerült, a 24 éves Alexnél idén márciusban diagnosztizálták a Sclerosis multiplex betegséget.  

Szeretjük és mindenben támogatjuk egymást. Nem betegként tekintünk a másikra; elfogadtuk, hogy ezt kaptuk a sorstól. Amikor csak tehetjük sok, időt töltünk egymással. Sok támogatást kapunk a szüleinktől is

 - mondta a Borsnak Evelin, akinek egy éves korában az orvosok csak 1 % esélyt adtak a túlélésre. 

- A szerveztem 1 hónapig küzdött a betegséggel, de nem bírta és komába kerültem. 2,5 hónapot voltam éber kómában, az orvosok 1 % esélyt adtak arra, hogy én ezt túlélem. Kómából való felébredésem után teljesen ép tudattal tértem vissza, az orvosok is megdöbbentek”.

Evelin legyőzte az agyhártya gyulladást Fotó: Beküldött

„Óriási fájdalmat éreztem”

Alexnek gyermekkora óta nagyon sokszor fájt a feje, folyamatosan járt kivizsgálásokra, végül idén márciusban kapta meg a diagnózist. 

- A családom jelenlétében közölték velem a diagnózist. 

Teljesen padlóra kerültem és összetörtem, nem tudtam hogyan is lesz a folytatás. A családom és a barátaim adtak nekem erőt a folytatáshoz.

Evelint nagyon megrázták a történtek, de erőt vett magán, hogy segíthessen az unokatestvérének.

Abban a pillanatban sírógörcsöt kaptam, amikor megtudtam az unokatesóm betegségét. Folyamatosan azt hajtogattam, hogy ez nem lehet igaz! Óriási fájdalmat éreztem, egyszerűen a szívem szakadt meg érte

 - mondta Evelin, aki arról is beszélt, hogy azon gondolkodott, hogyan tudna neki erőt adni. Alex tudja, hogy Evelin miken ment keresztül és ő bevallása szerint ezért is tudta, hogy az ő támogatásával sikerülni fog neki túllendülni a mélyponton.

Az unokatestvérek mindenben számíthatnak egymásra Fotó: Beküldött

„Erősebb vagyok, mint a betegség”

Evelin és Alex szeretne erőt adni az embereknek.

Azt tanácsoljuk az embereknek, hogy legyenek nagyon erősek az életük minden területén, hiszen nagyon fontos, hogy mindig csak pozitívan gondolkozzanak. Soha ne a rosszat és a félelmet lássák, ha esetleg betegséget diagnosztizálnak náluk; akármennyire kilátástalannak tűnik a helyzet legyenek erősek és koncentráljanak arra, hogy „igenis le tudom győzni és erősebb vagyok, mint a betegség.” Becsüljék meg mindenüket, de, legfőképpen az egészségüket és menjenek időben orvoshoz

- fejtette ki a különleges duó. 

Alex híres cukrász szeretne lenni Fotó: Beküldött

A Kecskeméten élő unokatesók tele vannak tervekkel, szeretnének más embereket motiválni és sokat utazni. Alex cukrászként dolgozik, imád tortákat készíteni, álma, hogy híres cukrász lehessen. 

 A betegségünket a jövőben is elnyomásban fogjuk tartani a gondolatainkban és a mélyre tesszük

- mondták. 

@smbeteghetkoznapjai SM betegség története, de unokatestvérem története is eléggé szomorú. Köves mindket #fry #sm #sclerosismultiplex #agyhartyagyulladas #betegseg #szeged #szentgyorgyialbert #klinika ♬ eredeti hang - SM beteg hétköznapjai

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek