Pánik

Minden anya rémálma: pancsolásból hazaérve lett rosszul az ötéves kislány

KL

Létrehozva: 2024.08.31.

Ha az anya késlekedik, megtörtént volna a tragédia.

Egy nyári medencés pancsolás pillanatok alatt rémálommá vált, amikor egy nő 5 éves gyermeke az egyik csobbanás után hirtelen rosszul lett, és erősen köhögni kezdett. A brit Annie épp a medence szélén ült, amikor az akkor még csak 5 éves lánya beugrott a vízbe, majd hirtelen túl sok vizet nyelt és köhögőroham jött rá. Miután a gyerek köhögése elmúlt, folytatta tovább a játékot, és látszólag jól érezte magát. Azonban amikor este hazaértek, a kislány rosszullétre panaszkodott, Annie megérezte, hogy valami sokkal súlyosabb dolog állhat a háttérben. A gyerek újra elkezdett fulladni, ezért az anyukája azonnal kórházba vitte őt, a sürgősségin mellkasröntgent készítettek és oxigénmérést végeztek rajta.

Kiderült, hogy a kislány még éppen idejében került orvosi kezekbe. Ha az anya nem viszi el aznap este a kórházba, az eset akár tragédiával is végződhetett volna. A vizsgálatok megállapították, hogy a kislány úgynevezett „száraz fulladásban” szenvedett, mivel vizet lélegzett be, amikor a medencébe ugrott.

Egy teáskanálnyi víz is elég ahhoz, hogy belégzéses (aspirációs) tüdőgyulladás alakuljon ki

– mesélte a nő a történtek után.

A „száraz fulladás” során a félrenyelt étel vagy folyadék a légutakba vagy a tüdőbe kerül, és akár órákkal később – ahogy szépen lassan eltömíti a légutakat – fulladást okoz – számol be róla a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek