Kis hős

„Ő az én hősöm” – 5 éves kisfiú hívta a segélyhívót, így mentette meg az eszméletlenül fekvő anyukája életét

N.T.

Létrehozva: 2024.08.17.

A csöpp kisfiú hívta a segélyvonalat, ezzel megmentette az anyukája életét.

Amikor augusztus 8-án Ruby Natalie (30) szédülni kezdett, úgy döntött, lefekszik és néz egy kis tévét londoni belvárosi lakásában. Alig egy órával később legkisebb, 5 éves fia JJ bejött a hálószobába, hogy szomjas, majd ahogy Ruby elindult neki innivalóért hirtelen elájult.

iPhone, okostelefon, mobiltelefon, telefon, Pexels
5 éves kisfiú tárcsázta a segélyhívót, megmentve édesanyja életét Fotó: Pexels

„Nyilvánvalóan azonnal felpattantam, hogy hozzak neki innivalót. Aztán a folyosóról már nem emlékszem semmire. Ott estem össze”

– nyilatkozta az anya.

Miközben édesanyja eszméletlenül feküdt a bátor JJ tudta, mit kell tennie: anyja telefonjával tárcsázta a 999-es segélyhívót, – ami hazánkban a 112 –  és elmondta a diszpécsernek, hogy mi történt.

A helyszínre kiérkező mentősök később elmesélték, hogy míg a legtöbb ötéves gyerek sírva fakadt volna, addig JJ „nagyon nyugodt” maradt. A 999-es kezelő irányításával ugyanis JJ óvatosan fekvő helyzetbe helyezte édesanyját, és figyelte a légzését.

Volt egy pont, amikor nem hallotta, hogy lélegzem, és nyugodtan azt mondta a kezelőnek: „Nem tudom, hogy a mami meghalt-e”. És akkor ismét levegőt vettem, és azt mondta: „Ó, nem, nem! Anya él! Él! Él!”

– mesélte a büszke anyuka.

Ruby, aki influencerként dolgozik, csak nemrég költözött London központjába fiaival, az 5 éves JJ-vel és a 9 éves Leóval. A gyerekek még csak kezdik megszokni az új környezetet, így amikor az operátor megkérdezte JJ-től a címüket csak annyit tudott mondani, hogy „London”. Amikor pedig a mentésirányító további részleteket próbált megtudni a kicsitől, azt válaszolta: „Egy magas épület”.

„Áldja meg az ég. Azzal próbálta leszűkíteni a kört, hogy a lakásunknak három erkélye van. Ő egy kis gyöngyszem”

– magyarázta Ruby.

Később a kezelő megkérte JJ-t, hogy nyissa ki az ajtót, felkészülve a mentősök érkezésére, amire az okos ötéves azt mondta neki, hogy az „idegenek miatt” nem fogja.

Csak akkor fogom kinyitni az ajtót, ha itt vannak

– mondta JJ.

Ruby csak akkor kezdett magához térni, amikor a mentők megérkeztek vőlegényével, 26 éves Ansisel, aki akkor ért haza. A kilenc éves Leo szintén nem volt a házban, amikor Ruby összeesett, így a kis JJ-nek egyedül kellett megbirkóznia a drámai helyzettel.

„Amikor kezdtem magamhoz kérni nagyon zsibbadt a lábam, majd felkiáltottam, mert azt hittem, megbénultam”

– magyarázta Ruby, akit a londoni St Thomas kórházba szállították, ahol az orvosok vért láttak a jobb petevezetéke körül, ezért sürgősen kiírták műtétre.

Ruby ezt követően még négy napig volt kórházban, ahol a kis JJ még egy csokor virággal is meglátogatta az édesanyját. A fiatal anya azóta hazatért, és JJ nem is lehetne elégedettebb újdonsült hírnevével.

„Tisztában van a helyzettel, megérti, hogy az újságokban van, és folyton azt mondja: Ó, én híres vagyok”.

Édesanya szerint JJ egy igazi „felnőtt egy gyermek testében”, jövő szeptemberben kezdő az elsőt az iskolában.

Ő a legokosabb a csoportjában, amikor az emberek meghallják beszélni mindig elképednek. Mert a dolgok, amikkel előáll szó szerint olyanok, mint egy felnőtt férfi mondaná. A szókincse hihetetlen. Ő az én hősöm

– idézi a Daily Mail a büszke édesanyát. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek