Rejtély

"Rettenetes ember" - ezt mondja fia feltételezett gyilkosáról Till Tamás édesapja

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.02.

Módosítva: 2024.08.04.

Sose találkozott Till Tamás édesapja azzal a férfival, akinek tanyáján a rendőrök megtalálhatták a 11 évesen eltűnt kisfiú földi maradványait. Mátyás szeretné tudni az igazságot.

Till Tamás még 2000 májusában kerékpárral ment el otthonról, és soha többé nem tért haza. A rendőrség egy júniusban kapott információ nyomán kiment egy bajai tanyára, ahol az egyik melléképületben a beton alatt emberi maradványokat találtak. A nyomozók szerint szinte biztos, hogy Tamás csontjairól van szó, de ezt csak azután jelenthetik ki minden kétséget kizáróan, ha a szülők nyálmintájában levő DNS-t összevetették a csontvázéval. Ennek ellenére a fiú szülei nem adják fel a reményt, hogy a vizsgálatok negatívak lesznek. 

Till Mátyás nem találkozott W. Józseffel

W. József esztergályos még Till Tamás eltűnése után a rendőrök látókörébe került, ugyanis az ő telkének közelében került elő a gyermek kerékpárja. Kihallgatták, de végül semmivel sem gyanúsították meg. Most azonban éppen az ő tanyájának egyik melléképületében bukkantak rá a csontokra. A bűneset körülményeit a rendőrség még vizsgálja, de az biztos, hogy emberölés gyanújával indítottak eljárást. A helyiek körében villámgyorsan elterjedt egy életszerűnek tűnő teória a történtekkel kapcsolatban: egyesek szerint a férfi a gyermeket elgázolhatta, és ijedtében elrejthette a holttestét. Ha ez igaz, W. csaknem húsz évig élt abban a tudatban, hogy az ő hibájából meghalt egy kisfiú. 

Néhány esztendeje felakasztotta magát, ám a környezetében élők úgy vélik, nem vehető biztosra, hogy a lelkiismerete késztette arra, hogy eldobja az életét.

Ezen a tanyán találták meg a csontokat  Fotó: MG

Idős korára nagyon lebetegedett, és rohamosan romlott az állapota. Valószínűnek tartjuk, hogy ezzel nem tudott inkább megbirkózni

 - mondta a Borsnak W. egyik egykori szomszédja.

Mátyás, Tamás édesapja a saját emlékei szerint sosem találkozott az öreg esztergályossal.

Azt sem tudom, ki ő. Nem volt dolgunk egymással. Mivel egyelőre még egyáltalán nem biztos, hogy valóban a gyermekem maradványai kerültek elő nála, nincs is rá okom, hogy haragudjak rá, Amennyiben viszont kiderül, hogy tényleg megölte, vagy legalábbis eltűntette Tamást, egy rémes ember volt

 – magyarázta az édesapa, aki nem érzi szükségét, hogy a szóban forgó tanya közelébe menjen.

Till Tamást 24 éve eltűntként keresik  Fotó: MG

Akármennyire is erős a rendőrség gyanúja, Till Tamást egyelőre hivatalosan nem tekinthetik halottnak. Amíg a talált maradványokkal nem azonosítják, továbbra is eltűntként keresik, és a police.hu-n is megtalálható a képe a körözöttek listáján.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek