Elképesztő

Ritka genetikai betegsége miatt kisbabának néz ki a 8 éves Bella - Fotó

K. C.

Létrehozva: 2024.08.23.

Még az iskola társai sem mindig hiszik el, hogy Bella már nyolcéves.

Egy iskolás lány egyike annak a mindössze ötven embernek a világon, akik egy ritka növekedési rendellenességgel élik a mindennapjukat. Emiatt a nyolcéves Bella Cole úgy néz ki, mint egy kisgyermek.

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Bella még az anyaméhben, a harmincnegyedik héten megállt a fejlődésben. Születésekor ugyan egészségesnek tűnt, csak aprócskának. Hathetes korától kezdve táplálkozási zavari lettek, és sűrűn hányt is. A helyzet addig romlott, hogy végül az orvosoknak egy etetőcsövet kellett helyezni az orrába és a gyomrába, hogy segítsenek neki a súlygyarapodásban.

Az Essex állambeli Chelmsfordból származó kislány a társaihoz képest kicsi maradt, és hipermobilitással, látási problémákkal, tanulási nehézségekkel és fogászati problémákkal küzdött. Négyéves koráig nem tudott járni, és ötéves koráig nem beszélt, de hivatalos diagnózist csak nyolcéves korában kapott, amikor az orvosok - 2024 májusában - végre felfedezték a szuperspeciális genetikai mutációját. A mutáció azt jelenti, hogy Bellának SHORT-szindrómája van.

Ez az állapot azt jelenti, hogy nyolcéves korában négyévesnek néz ki. Jelenleg majdnem egy teljes fejjel alacsonyabb, mint a nála három évvel fiatalabb bátyja, Teddy.

- Bella rendkívül kicsi, és nagyon kicsi a feje, ami azt jelenti, hogy tanulási nehézségei vannak, valamint autista és ADHD-s vonásai is. Érzékeny a napfényre, és problémái vannak a szemével, nehezen eszik tápszonda nélkül, és valószínűleg cukorbeteg lesz. Emellett hipermobilis is, így sokáig tartott, mire járni tudott, és még mindig nehezen tud olyan dolgokat csinálni, mint például begombolni az iskolai felsőjét. Általános iskolába jár, de sok támogatásra van szüksége. A gyerekek nem mindig hisznek neki, amikor azt mondja, hogy nyolcéves, mert fele akkora, mint az osztálytársai. Az emberek gyakran babusgatják, mert kicsi, és összetévesztik egy kisgyerekkel, de mi arra bátorítjuk, hogy mindent tegyen meg magáért, mert tudjuk, hogy képes rá - mesélte a harminchatéves Philippa Rabbitts, aki munkáját hátrahagyva már csak lányát gondozza, majd hozzátette:

- Akkor küzd a legjobban, ha vannak dolgok, amiket nem tehet meg, például ha túl alacsony ahhoz, hogy felszálljon a vízi parkok, vásárok és vidámparkok csúszdáira.

(VIA)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek