Betegség

Sokszor járt vécére a fiatal lány, az orvosok komoly betegséget diagnosztizáltak nála

L.A.

Létrehozva: 2024.08.12.

Azt hitte, meg fog halni.

A 24 éves Matilda Crome-nál Crohn-betegséget diagnosztizáltak, ami az emésztőrendszer gyulladását okozza. Tünetei, köztük a puffadás, 14 éves korában kezdődtek, miközben Olaszországban nyaralt, ezért azt feltételezte, hogy a helyi konyha okozta a tüneteket. Ám odahaza sem múltak el azután sem, hogy nem evett több olasz pizzát.

 

Az orvosok csupán menstruációs fájdalomnak tekintették hasi fájdalmait. Amikor azonban Matilda vért talált székletében, attól tartott, hogy valami komolyabb dologról van szó.

Állapota olyan súlyossá vált, hogy az érettségi vizsgáit ágyban fekve tette le, eközben rengeteget fogyott. Kis híján meg is halt, miután vérmérgezése is lett. Idővel kiderült, hogy Crohn-betegséggel küzd, így műtéten esett át, hogy eltávolítsák a vastagbelét.

Naponta 30-szor jártam vécére. Amikor megláttam a vért, azt hittem, rákos vagyok és meg fogok halni. Amikor végre megkaptam a diagnózist, sírtam a megkönnyebbüléstől, de persze így sem könnyű, hiszen ez egy krónikus betegség, ami egy életen át velem lesz

- mondta Matilda a The Sunnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek