Családapa

"Sosem láthatom felnőni a gyermekeimet" - lesújtó diagnózist közöltek a 36 éves családapával

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.25.

Egy hónappal ezelőtt még álmai életét élte az édesapa. Egy pillanat alatt minden odalett.

Matt Rose élete maga volt az álom: boldogan élte a harmincasok életét családjával, három gyermekével és élete szerelmét vezethette az oltár elé. Július végén azonban az orvosok összetörték a tündérmesét. Közölték vele, hogy 2-5 éve van már csak hátra, miután agresszív rákot találtak a bélrendszerében. A daganat már átterjedt a májára és a peritoneális üregére – a szervek közötti területre.

 

A mindig erős és egészséges családapát összetörte a diagnózis, főleg, hogy semmilyen tünete nem volt azt leszámítva, hogy júliusban váratlan gyomorgörcse lett és vért látott a székletében. 

„Egy péntek reggel észrevettem egy kis vért, de nem szóltam a feleségemnek, Elle-nek, mert nem akartam, hogy aggódjon” – mondta Matt Wollongongból. "Délután 3-ra a gyomrom rosszabb lett, és sokkal több vért láttam, ezért elmentem a sürgősségire." 

Az orvosok több vizsgálatot is elvégeztek, CT-re is elküldték, megnyomkodták a hasát, de Matt még mindig nem gondolt semmi rosszra, sőt, azt tervezte, hogy hazafelé megáll majd a McDonald'sban. Ehelyett kapott egy ágyat az osztályon.

"Nem is tudod, mennyi minden megváltozhat egyetlen délután alatt" - fogalmazott.

A kórházban Matt kolonoszkópián és endoszkópián esett át, amely 12 x 31 mm-es daganatot észlelt, amely elzárja a beleit. A biopszia megerősítette, hogy rákos, és a vizsgálatok másodlagos daganatokat mutattak ki a májban. Az orvosok felfedték a pusztító hírt, amelyet senki sem akar hallani.

"Nem akartam elhinni, mert nagyon jól éreztem magam. Furcsa volt azt hallgatni, hogy haldoklom, miközben jól voltam".

Most versenyt fut az idővel, hogy kezelést találjon a rákra és megmentse az életét. Mattet elöntötték az érzelmek, amikor arra gondolt, hogy hátrahagyhatja szeretteit, különösen feleségét, Elle-t (33) és három gyermekét, Pippát (5), Archie-t (3) és Sadie-t (1).

„Azt akarom, hogy a gyerekeimnek a lehető legjobb jövőjük legyen, és nehéz elképzelni, hogy nem lehetek ott, hogy segítsek nekik. Ez már önmagában is elsöprő" – mondta Matt visszatartva a könnyeit. 

Elindítottak egy GoFundMe oldalt, hogy pénzt gyűjtsenek a kezelésekre. 

„Sokat változott az életszemléletem – ez rádöbbentett arra, hogy időt kell szánni az apró pillanatok élvezetére. Ez határozottan arra kényszerít, hogy a fontos dolgokra figyeljek. Soha nem tudhatod, mikor kapod vissza azokat az értékes pillanatokat."

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek