Emlék

"Ezt a fájdalmat nem lehet elviselni" – megszólaltak a szákszendi tragédiában hősi halált hal Gábor szülei

K. K.

Létrehozva: 2024.08.22.

Kollégái életét próbálta megmenteni az 53 éves Gábor egy szákszendi sertéstelepen, de végül a híg ürüléket tartalmazó tartályban felszabaduló gázok a halálát okozták. Szülei megtörten emlékeztek a hős férfira.

Sosem felejti el családja az életét a kollégáiért feláldozó Herman Gábort. Az 53 éves családapa inszeminátorként tevékenykedett egy szákszendi sertéstelepen, és amikor a dolgozók értesítették, hogy két kollégája beleesett egy ürülékkel teli tartályba, azonnal segíteni próbált, ám rosszul lett a mérges gázoktól és meghalt. 

A tragédia óta egy másik férfi is elhunyt a munkahelyi baleset következtében, haramadik társuk életéért még küzdenek az orvosok.

Tartályok a szákszendi telephelyen Fotó: Bors

Gábor idős szülei szeretnék tudni, hogy pontosan mi történt a gyermekükkel, és egyáltalán, miért ment a tartályok közelébe, amikor tudomásuk szerint neki ott hivatalosan nem is lett volna dolga.

A mi fiunk hősként halt meg, másokért! Mindig is tudtuk róla, hogy szívesen segít a bajbajutottakon. Korábban egy ideig mentősként is dolgozott 

– mondta Gábor édesanyja, Terike.

– Ezt a fájdalmat nem lehet elviselni. Gábor nélkül már nem lesz olyan az életünk, mint vele. Ő egy nagyon jó fiú és jó ember is volt, nagyon sokan szerették. Rá bárki számíthatott a bajban – mesélte József, az elhunyt féri édesapja.

A fiunk nagyon sokat segített nekünk idős korunkban. Sokszor ő vitt el engem az orvoshoz. Arról volt szó, ha már nem tudunk dolgozni, ő lesz a gyámolítónk, de ez már nem valósulhat meg

 – tette hozzá a gyászoló asszony.

Terike és József, kezükben Gábor fényképével Fotó: Bors

A házaspár az egész életét végigdolgozta. A munka tiszteletére tanította a fiát és két lányát is. A házuk alján egy sörözőt is működtetnek, ahol főleg Gábor édesapja, József szolgálja ki a vendégeket.

@ripost.hu Életeket akart menteni Gábor, de őt is elveszítettük... Beleájult három férfi Szákszenden egy disznóürülékkel teli tartályba. #ripost #tragedia #baleset #szakszend #gyasz #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés címen indított eljárást az ügyben.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek