Kínzó ünnep

„A temetőben ünnepeljük Dávidka 18. születésnapját” – Így emlékeznek szerettei az elhunyt fiúra

M. N.

Létrehozva: 2024.08.14.

Amikor végre kimondták orvosai, hogy kigyógyult a rákból Dávid, a fiú szíve hirtelen feladta a harcot. A család azóta sem tudta feldolgozni a történteket.

„Fehér lufikkal és rá kötött levéllel fogunk üzenni a kisfiamnak” – kezdte a Borsnak Kis Erzsébet. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kocséri Erdős Dávidnál súlyos betegséget diagnosztizáltak, ami miatt kórházba került. Szülei támogatásával végigcsinálta az összes kezelést, ám végül három hónappal ezelőtt elhunyt a kórházban. Ám a családja tudta, Dávid nagyon várja a 18. születésnapját, ezért úgy döntöttek, hogy a temetőben fogják megünnepelni, ahová a fiú összes szerettét meghívták.

Dávid bátran végigcsinálta a kezeléseket, de sajnos legyőzte őt a gyilkos kór Fotó: olvasói

Augusztus 22-én születésnapi bulit fogunk szervezni a fiamnak a temetőben

 – mondja Erzsébet. – Az én kisfiam annyira várta, hogy végre nagykorú legyen, mindig mondta, de sajnos már nem érte meg… Úgy döntöttünk, hogy így is meg fogjuk őt ünnepelni, ezért minden barátját, osztálytársát és a szeretteinket is meghívtuk, hogy velünk legyen mindenki ezen a napon.
 A szülők hófehérbe öltöztetnének mindenkit Dávid tiszteletére.

Megkértünk mindenkit, hogy a születésnapon viseljen fehér pólót 

– folytatta. – Nálunk lesz a találkozó és innen megyünk majd közösen a közeli temetőbe. Szintén hófehér héliumos lufikkal készülünk, amihez leveleket is lehet majd kötni, így fogunk üzenni Dávidkának. A sírnál a fiam kedvenc zenéit fogjuk hallgatni és torta is lesz, azt nem tudom, hogy mond-e valaki beszédet, ezt még át kell gondolnom.

Nagyon várta, de nem érte meg: Dávid sírjánál fogják megünnepelni a fiú 18. születésnapját (Olvasói fotó)

Minden nap kijár a család a fiú sírjához.

Nincs nap, amikor ne mennék ki hozzá!

 – meséli az édesanya. – Próbálok már dolgozgatni, de nagyon nehéz… Minden nap hiányzik a kisfiam. Borzasztó érzés, hogy végre, amikor bejelentik, kigyógyult a rákból, akkor tüdőgyulladást kap és leáll a szíve jobb oldala. Egyszerűen nem tudjuk túltenni magunkat rajta… Ezzel a kis ünnepséggel is azt akarjuk, hogy lássa fentről, nagyon szeretjük őt. Én minden születésnapját meg fogom ünnepelni! – zárta szavait az édesanya.

Hátfájással vitték orvoshoz

Mint azt a Bors megírta, Dávidnak először hétköznapinak tűnő fájdalmai voltak. Bár nem tudták semmivel sem megmagyarázni a történteket, a szülők nem gondoltak rögtön a legrosszabbra. A fiúnak először a háta fájt, majd később már feküdni és aludni sem tudott miatta. Elvitték orvoshoz, aki először csak antibiotikumot és gyógyszereket írt fel neki, de észrevette, hogy az egyik heréje be van dagadva. Megvizsgálták és kiderült, herecsavarodása van, amit meg kellett műteni. Végül így derül ki, hogy Dávidka rákos. Végül hónapokig volt kórházban, viselte a kemoterápiát és küzdött, de májusban feladta a szervezete a harcot és örökre elaludt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek