Rejtély

Ilyennek ismerték a helyiek Till Tamás feltételezett gyilkosát, W. Józsefet

B. T.

Létrehozva: 2024.08.02.

Módosítva: 2024.08.04.

A helyiek sokkos állapotban vannak, ugyanis többen is ismerték W. Józsefet, azt a férfit, akinek a telkén Till Tamás holttestét is megtalálták.

Egy országot sokkolt a bejelentés, miszerint 24 évnyi várakozás után vélhetően rábukkantak a 2000-ben eltűnt 11 éves kisfiú, a bajai Till Tamás holttestére. Ismeretes, a gyermeket 2000 május 20-án látták utoljára: Tomika aznap biciklivel indult meg az 5501-es úton egy vadaspark felé. Oda viszont már nem érkezett meg, a 8,5 kilométeres úton nyoma veszett

2024.08.01
Till Tamás / Baja fodrászüzlet 
kb. 25 éve kint a kép a falon
Tomit 24 éven keresztül keresték   Fotó: Markovics Gábor / Till Tamás / Baja fodrászüzlet 

Bár a rendőrök éveken keresztül nyomoztak és közel 500 embert kihallgattak, nem lelték meg Tamást, csupán a biciklijét találták meg hat héttel eltűnése után egy bajai tanya területén. A fordulópont idén júniusban történt, amikor is a rendőrség egy olyan fülest kapott, ami szerint Tomika teste azon a bajai telken fekszik, ahol korábban a kerékpárját is megtalálták. 

A beton felbontása után valóban találtak az alapzatban egy holttestet, amiről a rendőrök nagy bizonyossággal kijelentették: a több évtizede eltűnt Tomikáé. 

A helyiek sokkot kaptak a történtek után, főleg, hogy a tanya tulajdonosát, a 81 évesen elhunyt W. Józsefet többen is ismerték. Az idős férfi három éve önkezével vetett véget életének, korábban a telken akart műhelyt építeni. Tomika eltűnése utáni időkben azonban egy gyanús dolgot kért két melóstól: 200 ezer forintos összeg fejében arra utasította a munkásait, hogy tüntessenek el egy gyanúsan bűzlő zsákot abban a betonalapzatban, ahol most Tamás testére is rábukkantak. 

2024.08.01
Till Mátyás / Till Tamás apukája
Till Mátyás, Tomika édesapja még mindig abban reménykedik, hogy nem imádott kisfiát találták meg a betonalapzatban   Fotó: Markovics Gábor 

Bár egyelőre nem tudni, mi is történt azon a tragikus májusi napon, József pedig egyenesen a sírba vitte titkát, de a rendőrség jelenleg emberölésként kezeli az ügyet. Sokak szerint az eset egy szörnyű baleset következménye lehetett: lehetséges, hogy a férfi elütötte az úton tekerő Tomit, bepánikolt, és elrejtette a holttestet. 

A helyiek közül többen is azt mondják, hogy a férfi magának való és sokszor agresszív ember volt, de feleségéről és két gyermekéről nem sokat tudnak, régóta elköltöztek a házból. 

Nem itt éltek, ha jól emlékszem, hanem egy másik házban. József akkoriban esztergályosként dolgozott, és ezen a telken műhelyt épített magának, hogy dolgozni tudjon. Ha minden igaz, akkor a feleség és a gyerekek sem laktak itt soha

 - mondta egy helybeli férfi.

Én jól ismertem, sajnos nem volt egy barátságos ember, ezt elmondhatom, de ezt még én se gondoltam róla, hogy ilyesmire is képes volt

- mesélte egy másik bajai férfi.

A holttest azonosítása jelenleg is folyik, ugyanis bár a rendőrség szerint szinte biztos, hogy a 11 éves kisfiút találták meg, a teljes, kétségeket kizáró bizonyossághoz a DNS azonosítás is szükséges. Ehhez már levették a nyálmintát Tamás anyukájától, Katalintól, így most a család az eredményre vár. A szülők addig is reménykednek benne, hogy fiúk mégis életben van és egyszer hazatér. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek