Felfoghatatlan veszteség

„Soha nem fogjuk kiheverni a fájdalmat” – A 8 éves Miát kétszer küldte el az orvosa, órákkal később már nem élt

K. C.

Létrehozva: 2024.09.15.

Sok folyadékot és fájdalomcsillapítót javasoltak neki, de sokkal több segítségre lett volna szüksége.

Egy nyolcéves kislány órákkal azután halt meg vérmérgezésben, hogy a háziorvosa kétszer is hazaküldte, és azt tanácsolta az anyjának, hogy adjon neki sok folyadékot és ibuprofent.

nővér, kórház
Fotó: pexels

Mia Glynn négy óra leforgása alatt kétszer is felkereste szüleivel a háziorvosát. Erősen fájt a feje és torokfájásra panaszkodott. A második vizsgálaton a kislányt antibiotikumokkal küldték el, miután azt mondták neki, hogy a kórház tele van, és a folyosón kellene várakozniuk. Mindez annak ellenére történt meg, hogy az A csoportú Streptococcus tüneteit mutatta.

- A világunk és a szívünk örökre összetört, amikor gyönyörű lányunkat elragadták tőlünk. Miát kétszer is orvoshoz vittük, hogy azt mondják, a tünetei vírusosak. Körülbelül 15 órával később halt meg szepszisben. Felfoghatatlan és elviselhetetlen a fájdalom, amit érzünk – zokogta a gyászoló édesanya. 

Ekkora már Mia három napja nem evett rendesen, a szíve hevesen vert, kiszáradt és álmos volt. Mia zavart volt, kiütések jelentek meg a karján és a lábán, az ajkai elkékültek. Arra panaszkodott, hogy meleg van, de az érintésre hideg volt. Aggódó szülei, a 39 éves Soron és a 37 éves Katie mentőt hívott, kórházba szállították, ahol intravénásan folyadékot és antibiotikumot kapott. Azonban szeptikus sokk gyanúja merült fel, és szívrohamot kapott. 

- A mi gyönyörű, egészséges kislányunk volt a legboldogabb, legragyogóbb, legkedvesebb és leggondosabb. Mosolygott, táncolt, örömet és szeretetet hozott mindenkinek, akivel találkozott. Annyi nevetést és vidámságot hozott. Soha nem fogjuk kiheverni a fájdalmat, hogy elvesztettük Miát. A családunk soha nem lesz ugyanaz Mia nélkül. Az egész élete előtte állt, és az elképzelhető legkegyetlenebb módon vették el tőlünk. Az, hogy soha nem fogja megélni az élet olyan mérföldköveit, mint a vizsgák letétele, a házasságkötés és a munkába állás, örökké velünk marad – sírta el magát Katie. 

Így a nyolcéves kislány órákkal azután halt meg vérmérgezésben, hogy a háziorvosa másodszor is hazaküldte. Mia halálát követően Soron és Katie, akiknek van egy 12 éves fiuk, Beau, orvosi gondatlansággal foglalkozó szakértő ügyvédeket bízott meg, hogy szolgáltassanak igazságot a számukra. Mia halálát követően a családja és a jóakarói több mint 40 000 fontot (kb. 18,7 millió forintot) gyűjtöttek össze az emlékére. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek