Fogyás

A 80/20-as diétával csak úgy olvadnak le a kilók!

L.A.

Létrehozva: 2024.09.13.

Ezt a diétát hosszútávon is tartani tudod majd.

A 80/20-as diéta nem is egy fogyókúrás terv, sokkal inkább egy étrendi megközelítés. Azoknak szól, akik nem a jövő hétre szeretnék elérni a célt, hanem egy kiegyensúlyozott étkezési szokást próbálnak kialakítani. Ez az étrend a sikerét a gyors fogyást ígérő diéták bukására alapozta. A szigorú diéták megtiltanak bizonyos ételeket, ám ha azokat nagyon kívánod, elcsábulhatsz, és úgy érezheted, hogy rontottál. Itt azonban rugalmasabb a felállás.

Fotó: Pixabay

Az esetek 80%-ában a helyes és egészséges alapanyagokat kell fogyasztani a diétában, míg a maradék 20%-ban megengedett valamilyen pusztán az élvezetünket szolgáló finomság. Így nagyobb eséllyel tartunk ki a célunk mellett.

Mindez azt is jelenti, hogy napi 5-ször zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, teljes kiőrlésű gabonákat, sovány fehérjéket és alacsony zsírtartalmú ételeket.  Viszont nincs olyan élelmiszer, amit száműzni kellene a konyhából, mindössze kisebb arányban lehet fogyasztani bizonyos ételeket. 

A gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy például egy átlagos héten a napi főétkezések legyenek az egészségtudatos étrendhez igazodóak, de emellett összesen heti 4-5 alkalommal (attól függően, hogy egy nap hány étkezésünk van) megengedett például egy kis desszert a kávéhoz, egy vacsora utáni nassolás, esetleg a barátokkal elmenni egy étterembe. Azok, akik egy szénhidrát- vagy zsírdús étrendről, valamint jelentős túlsúllyal váltanak erre az étkezési metódusra, gyors és számottevő fogyást tapasztalhatnak és könnyebb is megtartani a leadott súlyt - írja a mindemegette.hu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek