Tragédia

A legkisebb koporsó a legnehezebb: egy 70 éves sofőr halálra gázolt egy karonülő csecsemőt

K.B.

Létrehozva: 2024.09.21. 11:00

A gyermek a babakocsijában pihent, amikor elsodorta őt a nő.

Bár mindent megtettek az élete megmentéséért, belehalt a sérüléseibe az a mindössze 8 hónapos kisgyermek Mabli Cariad Hall, akit tavaly júniusban gázolt halálra a 70 éves Bridget Carole Curtis. A gyermek a cardiffi Egyetemi Kórház bejáratánál pihent a babakocsijába, amikor a bűnügyi iratok szerint az idős sofőr nagy sebességgel elsodorta a kislányt a kocsijával. A héten Bridget bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson, és elismerte, hogy a veszélyes vezetése miatt veszítette életét a kislány. Ez azonban nem hozza vissza már a gyermeket az élők sorába.

Mentőhelikopter
Mentőhelikopter szállította el a gyermeket egy speciális kisgyermekek számára fenntartott kórházba, ám már késő volt  /Fotó:   Pixabay (illusztráció)

A Metro magazin számolt be a szomorú tragédiáról, mint írták, a kislány olyan súlyos állapotba került, hogy a cardiffi kórház helyett mentőhelikopterrel szállították tovább a bristoli Királyi Kórház gyermekklinikájára, azonban két nappal a baleset után életét veszítette a súlyos agyi sérüléseibe

A balesetet okozó sofőrt a bíró eltiltotta a vezetéstől, és pszichiátriai felmérésre küldte, a büntetése mértékét pedig november 22-én fogják meghatározni.

Az áldozat családja szomorúan nyilatkozott a tárgyalás után a lapnak:

Egy éve mindennap mérhetetlen fájdalmat érzünk, még most is, amikor szülőként az lenne a dolgunk, hogy a többi gyermekünknek megadjuk azt a szeretetet és támogatást, aminek segítségével megtudnának békélni azzal, hogy elveszítették a kis testvérüket. 

- nyilatkozta a gyermek apukája.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek