Kihívás

Aggódnak a szülők a gyerekekért: veszélyes vonatkihívás terjed az interneten

E. R. A.

Létrehozva: 2024.09.05.

Mintha egy akciófilm legszörnyűbb díszletét látná szinte naponta egy abonyi nő. K. Ágnes négy éve él a településen, de olyanra, amit az utóbbi időben tapasztal, ritkán van példa: azt állítja, a fiatalok egy furcsa internetes kihívásban vesznek részt, ami az életükbe is kerülhet.

Ha a saját szemével nem látja, el sem hiszi Ágnes, amit két fiatal művelt az abonyi síneknél. A Pest vármegyében élő nő naponta közlekedik a munkája miatt vonattal, ezért sok balesetet látott már. A fiatal nő az egyik nyilvános abonyi Facebook-csoportban osztotta meg a tapasztalatát, hogy milyen felelőtlenül viselkednek szerinte a fiatalok, és játszanak az életükkel.

Vonatkihívás miatt merészkedhetnek a diákok a sínek közé? /
Vonatkihívás miatt merészkedhetnek a diákok a sínek közé? / Képünk illusztráció: pexels.com

„A vonat nem játék!”

Az utóbbi időszakban nagy számban megnőttek a vonatbalesetek. Augusztus 28-án, szerdán sokkolta az abonyiakat, hogy egy fiatal lányt elgázolt a vonat a helyi vasútállomásnál. A lány szörnyethalt, és a környékbeliek zokogó szavakkal búcsúztak tőle. Augusztus 31-én, szombaton pedig a Farmos megállóhelynél ütött el egy embert a vonat egy vasúti átjárónál – és ez még csak a jéghegy csúcsa… Szinte minden napra jutott az utóbbi időben egy vonatbaleset – okkal aggódnak tehát a szülők az iskolakezdés után a gyerekeik miatt – nehogy egy óvatlan pillanatban az ő gyermekük legyen a sínek következő áldozata.

Szeptember 1-én, vasárnap egy abonyi nő riadóztatott az egyik helyi Facebook-csoportban, mert mert az egyik vasúti átjáróban két fiatal az életével játszott.

- A vonat nem játék! Kérünk benneteket, vigyázzatok jobban gyermekeitekre! Két fiú átment a piroson, akkor csukódott a sorompó. A legdurvább, hogy az egyik fiú mindenáron rá akarta szedni a másikat, hogy menjenek át, hiszen messze még a vonat. Szerencsére maradtak.… - fogalmazott felháborodva Veronika, akinek posztjára rengeteg anyuka osztotta a véleményét: sokan úgy vélik, a diákok felelőtlenül közelítik meg a vasúti síneket.

Így véli Ágnes is. Őt augusztus 30-án sokkolta a néhány fiatal bátorsága: rengetegen gyűltek össze az egyik vasúti átjárónál a településen, hogy az egyik retro gőzöst nézzék meg, ahogy elhalad előttük. Sokan távolról szemlélték a vonatot, ám a lelkes diákok közül akadt, aki a sínek közé merészkedett – és majdnem az életükbe került a mutatvány.

Riasztó kihívás

- A saját szememmel láttam az agyament, „belevaló” megmozdulást! Haladt a gőzös az Abony 2-es vágányon. Két elvetemült tini besétált a sínek közé videózni, és megállt a 3. átmenő vágánytengelyben – idézte fel Ágnes, hozzátéve:

Ki gondolta volna, hogy azon is közlekedik vonat?! Jött is Pest felől a tehervonat! Hála a mozdonyvezetőnek, időben hangjelzést adott. De az a két gyerek még így is elsodrási határon belül állt meg bámészkodni. Ennyire fontos volt egy jónak mondható felvétel?

- húzta alá felháborodva a Borsnak az abonyi nő, aki szerint egy újabb kihívás miatt lehettek bátrabbak a fiatalok az utóbbi időben.

- Sokan extrém sportot űznek belőle, hogy a sínek közé merészkednek! Közúton közlekedve napi szinten látom ezt. A kocsik tetejére felmásznak, mert a közelmúltban terjedt egy „kihívás” a neten és nem akarnak lemaradni a társaiktól. Ezt az egyik vonaton a saját fülemmel hallottam. Játszanak az életükkel! – jegyezte meg Ágnes zárásként, aki sínek közé merészkedő fiatalokról képet is készített. Ezen látszik, hajszálon múlt, hogy ne üsse el őket a vonat.

Ágnes bekarikázta, hol álltak a fiatalok a sínek között. Mutatjuk a fotót. 

A sínek között videóztak a fiatalok /
A sínek között videóztak a fiatalok / Fotó: Bors olvasó

Kerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az abonyi vonatbalesetek miatt. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek