Fájdalom

"Arra ébredtem, hogy 20 orvos próbálja visszahozni az egyéves kisfiam az életbe"

P. E.

Létrehozva: 2024.09.03.

Az angyalarcú kisfiú az első születésnapján halt meg.

Az első születésnapján szepszisben tragikusan meghalt kisfiú édesanyja arra kéri a szülőket, hogy ne felejtsenek el egy egyszerű mondatot megkérdezni az orvostól, ha gyermekeik valaha is rosszul vannak.

 

A kétgyermekes édesanyja, Kylie Read (36) azt kívánja, bárcsak megkérdezte volna az orvosoktól, hogy »ez lehet szepszis?«, miközben 12 órát tartózkodott a kisfiával, Archie-val 2022-ben kórházban.  

Archie azt követően halt meg, hogy egy A-csoportú streptococcus fertőzés szepszissé változott, aminek következtében szervei leálltak néhány órával az első születésnapja után, augusztus 23-án. 

Kylie Read a sürgősségi osztályra vitte kisfiát, miután észrevette, hogy órák óta nem vizelt, és megtagadta a tápszert és az ételt. Amíg Archie-t az osztályozópultnál kezelték,  az édesanya észrevett egy halvány kiütést a hátán, és értesítette az ápolónőket, akik szerinte nem voltak „túlzottan megriadva”. 

Hat órát vártak a sürgősségi osztályon, mielőtt Archie-nak ágyat és Hydralyte-ot adtak egy fecskendőn keresztül, abban a reményben, hogy pisilni fog. Amikor a nővérek kanült helyeztek a kisfiú karjába, dicsérték nyugodt viselkedését – nem vették észre, hogy letargiája a szervei leállásának döntő jele.

„Ezért nem könnyezett, a szív abbahagyja a vér pumpálását a test bármely részébe, ahol nincs szüksége rá” – mondta Read asszony a Daily Mail Australia-nak. "Így a lába és a keze elkezdett kékülni".

Azonnal szóltak az orvosoknak, akik két óra múlva vizsgálták meg a gyereket, majd azonnal átszállították az intenzív osztályra, ahol mesterséges kómába helyezték. Kylie elmondta, ő és férje is megpihentek kicsit, mire arra ébredtek, hogy a gyereküket igyekszik újraéleszteni.

"Leírhatatlan érzés, amikor arra ébredtem, hogy 20 orvos és ápoló próbálja visszahozni az egyéves kisfiam."

Archie a következő 15-20 percben háromszor is szívmegállásba került. Szüleinek azt mondták, hogy ha még egyszer megtörténik, 99 százalék az esély arra, hogy agyhalott lesz. 

„Azt mondták nekünk, hogy a lábát és a kezét amputálni kell, hogy a szervei is rendbe jöjjenek, és másnap volt az első születésnapja” – mondta Read. 

A házaspár könyörgött az orvosoknak, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Archie elég sokáig életben maradjon ahhoz, hogy családja és barátai végső búcsút vegyenek. Megtöltötték a termet léggömbökkel, és elénekelték a Happy Birthday-t. A szülei ezután a kórházi ágyán töltötték az éjszakát, mielőtt a létfenntartó gépét kikapcsolták.

A kórházban vizsgálat indult a kisfiú halála ügyében. Kiderült, hogy a kórházi alkalmazottak nyolc alkalommal is elmulasztották kritikus állapotúnak minősíteni a kisfiút, és ha ezt megteszik, meg tudták volna menteni az életét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek