Hajsza

Autós üldözés Kecskeméten: nem hiszed, hogyan menekült a ronccsal a sofőr

Létrehozva: 2024.09.30. 19:15

Az Opel Corsa sofőrje leszakadt kipufogóval menekült a rendőrök elől. A vad autós üldözés több körön keresztül tartott.

Vad szirénázásra, gumik csikorgására és kipufogó durrogására eszméltek a nyugodt vasárnap (szeptember 29.) esti csendben Kecskeméten, a Belső Szegedi út környékén lakók. Hamarosan kiderült, hogy nem véletlen, ugyanis filmbe illő autós üldözés tárult a szemük elé: az úton ekkor már három rendőrautó kergetett egy szürke Opel Corsát. 

Autós üldözés, Kecskemét, Opel Corsa
A zsinór utcában füstölt el az Opel motorja Fotó: Google Maps

Több szemtanú is elmondta, hogy a kocsi vad vágtában rongyolt a zsaruk elől, a rendőrök pedig folyamatosan kergették. Hozzátették, volt olyan hely is, ahol a Corsa több kört ment a nyomában loholó zsarukkal, majd innen átváltott az egyik mellékutcára, ahol a vad hajsza tovább folytatódott. 

Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol elmondták: először csak a hangos kipufogózajra lettek figyelmesek, és csupán egy rutinellenőrzés végett akarták megállítani a corsást.

A járőrök egy feltűnően hangos kocsira lettek figyelmesek, amint az Árpád körúton közlekedett. Úgy sejtették, hogy az autónak leszakadhatott a kipufogója, ezért utána mentek, hogy intézkedés alá vonják

 - válaszolta megkeresésünkre a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A sofőrnek azonban eszébe sem volt megállni, inkább a gázra taposott, és vadul elrongyolt a zsaruk elől. A rendőröknek persze több sem kellett, azonnal utána iramodtak.

A rendőrök a gépjárművet megkülönböztető jelzések használatával követték, azonban az autós ennek ellenére sem állt meg és több közlekedési szabályt is megszegett. Közben a kocsi kipufogója végleg megadta magát, leszakadt és a motortér is füstölni kezdett

 - mesélték a rendőrök. A férfi azonban ezután sem adta fel, az utolsó utáni pillanatban is továbbmenekült: miután a Zsinór utcában leparkolta a füstölgő járgányt, kipattant a kocsiból, és rohanni kezdett. Természetesen nem jutott messze, a rendőrök nem sokkal messzebb elfogták. Ekkor az is kiderült, hogy miért volt neki olyan sürgős a távozás:

Kiderült, hogy a férfi el van tiltva a járművezetéstől, ezért büntetőeljárást indítottak ellene kollégáink. A kocsi műszaki érvényesége lejárt és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. A rendőrség vizsgálja a történteket

 - sorolták a rendőrök. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek