Veszteség

Az édesanya azt hitte, csak ügyetlen a kisfia: 11 éves korában hirtelen meghalt Oliver

P. E.

Létrehozva: 2024.09.13.

A 11 éves kisfiú gyakran elesett, ám az édesanyja nem gondolt semmi rosszra.

Egy anya szíve ismét összetört, amikor megtudta a tragikus igazságot fia gyakori elesései mögött, miután a "pimasz, vicces és kedves" fiú hirtelen meghalt.

 

A 45 éves Kathryn Jones szíve megszakadt, amikor fia, Oliver 11 éves korában elhunyt motoros neuronbetegségben. Történetét megosztva Kathryn visszaemlékezett "pimasz" fiára, mondván: "Nagyon ártatlan volt. Egészen kicsi, még csak 11 éves volt - még mindig hitt a Mikulásban és mindenben. Imádott vicceket kitalálni."

Az egészségügyi bajok első jelei már korán megjelentek. Kathryn így emlékezett vissza: "Két-három éves korában sokkal többet kezdett megbotlani és elesni, mint a korabeli gyerekek általában".

Olivert eredetileg rosszul diagnosztizálták agyi bénulással, de anyja észrevette: "Amikor három éves volt, agyi bénulást diagnosztizáltak nála, de ez nem így volt. Más területeken is észleltünk gyengeségeket."

De betegségének mértékét és valódi állapotát néhány évig nem vették észre az orvosok. Kathryn elmondta: "Csak 2021 nyarán kaptuk meg a motoros neuronbetegség diagnózisát." A motoros neuronbetegség az agyat és az idegeket érintő legyengítő állapot, amely olyan tünetekhez vezet, mint gyenge boka és láb, elmosódott beszéd. Nincs ismert gyógymód.

Oliver diagnózisa különösen sokkoló volt, mivel az MND általában idősebb felnőtteket érint. Kathryn megosztotta a családjukra gyakorolt ​​hatást: „Számomra, Noah-ra és Lee-re ez igazán pusztító volt. Oliver nyolc éves volt akkor. Egy hihetetlenül ritka, spontán gén, az SPTLC2 okozta. Világszerte csak nyolc olyan gyermeket azonosítottak, akiknél ez a gén okozta az MND-t."

Kathrynt csodálatba ejtette, fia milyen bátran viselte a betegségét. Azt mondta: "Egy ideig nem mondtunk neki semmit. A következő évben azonban beszéltünk vele arról, min megy keresztül. Azt mondtuk, hogy a lábai egyre gyengébbek lesznek az MND miatt, és sajnos nincs gyógymód, de az orvosok keményen dolgoznak, hogy találjanak. Ez lehetőséget adott neki, hogy beszéljen arról, min megy keresztül. Sosem volt magyarázatunk arra, hogy ez valójában mit jelent, és soha nem kérdezte meg egyenesen. Nagyon bátor volt és nagyon nyugodtan viselte az egészet."

Tragikus módon Oliver 2024. április 20-án, 11 éves korában elhunyt, mielőtt jegyet szerezhettek volna neki kedvenc focicsapata meccsére. Utolsó napjaira gondolva Kathryn a következőket mondta: "Néhány hetet töltöttünk kórházban az intenzív osztályon. Végül meg kellett hoznunk egy nagyon nehéz döntést, mert tudtuk, sosem fog tudni lejönni a lélegeztetőgépről. Áthelyezték a Charlton Farm nevű hospice-ba. Körbevettük a szeretetünkkel, még a kutyáinkat is bevihettük. Igyekeztünk neki megkönnyíteni az átkelést."

A család Oliver halála után adománygyűjtésbe kezdett, hogy támogathassák az MND kutatását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek