Sokkoló

„Azt hittem, hogy egy apró folt az orromon csak egy elzáródott pórus, és még az orvosok is azt mondták, hogy ártalmatlan, de ez rák”

K. C.

Létrehozva: 2024.09.25. 14:00

Egy videónak köszönheti a fiatal kétgyermekes édesanya, hogy megmenekült az élete.

Nem sejtett semmi rosszat egy fiatal anyuka, amikor egy apró folt jelent meg az orrán. Az orvosai azt mondták csak eldugult egy pórusa, de évekkel később kiderült, hogy a bőrrák első figyelmeztető jele volt.

kórház, orvos, operáció, műtét, beavatkozás
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 29 éves Lauren Smyth a húszas évei elején sokat szoláriumozott. Így nem is gondolt sokat az apró pattanásról, ami az orrán alakult ki. A bőrgyógyásza még arckezelés útján el is próbálta tüntetni. Az igazságra azonban akkor derült fény, amikor Lauren a múlt hónapban a Tiktokot pörgette. Egy olyan Tiktokert nézett, aki agresszív bőrrákkal küzdött és pont olyan foltja volt, mint neki.

- Azt hittem, hogy az apró folt az orromon csak egy elzáródott pórus, és még az orvosok is azt mondták, hogy ártalmatlan, de ez rák. A szolárium nem éri meg az életed. Évek óta nem éltem vele, de ha egyszer a kár megtörtént, akkor megtörtént - hívta fel a figyelmet Lauren, a hároméves Jesse és az egyéves Marcie anyukája.

Ezek után döntött a biztonság kedvéért a kivizsgálás mellett. A biopszia kimutatta, hogy az otthon maradó anyukának laphámsejtes karcinómája (SCC) van, a bőrrák egy olyan formája, amely szokatlan foltokat és kinövéseket okoz a bőr felső rétegén.

- Állandóan aggódom, hogy a rák továbbterjed-e, és állandóan ellenőrzöm magam, hogy nem találok-e újabb foltokat. Éjszakánként nem tudok aludni, és még álmodom is róla. Az enyémet korán felfedeztem, és másokat is arra akarok bátorítani, hogy menjenek el, és ellenőriztessék le a foltokat – zárta sorait Lauren.

Az SCC leggyakoribb oka a túl sok UV-sugárzás, amit a napfény és a szolárium bocsát ki. Bár lassan növekszik, Laurent tájékoztatták arról, hogy a rákja terjedni fog, és ezért kemoterápiás kezelésben részesül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek