Elképesztő

„Másodszorra ütik el a lányomat” - baleset Komáromban, iskolást gázolt egy autós

M. N.

Létrehozva: 2024.09.13.

Dorina a kis testvérével és az édesanyjával tartott hazafelé, amikor egy autós elgázolta. Az iskolás gyermek a szélvédőn kötött ki, ám a kocsit vezető férfi mégis továbbhajtott a baleset után.

Hiába minden elővigyázatosság, ha az autósok nem figyelnek! A Komáromban élő Hanti-Somogyi Mária nagyon vigyáz a két kislányára a 6 éves Larára és a 12 éves Dorinára. Értük megy az iskolába is, de még így sem tudják elkerülni a baleseteket, hiszen nagyobbik lányát pár hónapon belül másodjára ütik el.

sziréna, rendőr, rendőrség, baleset
Megállás nélkül tovább hajtott az autós a baleset után Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Szerdán éppen jöttünk haza az iskolából. A Toldi utcán voltunk és a járdán közlekedtünk

 – kezdte lapunknak Mária.

 Lara mellettem jött, míg Dorina mögöttünk. Át akartunk menni, hogy folytassuk a járdán az utunkat, amikor jött egy autó és jobbra hajtott. Minket a kicsivel még „átengedett”, de mögöttünk Dorinát elütötte. Rendesen gázt adott, ahelyett, hogy a fékre lépett volna. Szegény nagyon megütötte a lábát és nagyon megijedt…

A sofőr meg sem állt, hogy megkérdezze a kislánytól, hogy jól van-e, egyszerűen tovább hajtott.

 A kocsi meglökte Dorinát és ő ráesett a motorháztetőre, de szerencsére meg tudott állni a lábán 

– folytatta. 

A következő pillanatban pedig már tovább is hajtott a férfi… Nagyon megijedt a lányom. Olyan hirtelen történt minden. Nagyon sírt, próbáltam megnyugtatni, majd haza vittem őket.

Végül az édesanya az egyik közösségi portálon közzé tette a történetét, ahol jelentkezett is egy szemtanú.

Jelentkezett egy nő, aki már el is küldte, amit látott a rendőrségnek

 – meséli. 

Másnap én is bementem és meghallgattak, keresik a sofőrt. Esetleg, ha még látta valaki a gázolást, akkor azt kérjük, hogy jelentkezzen!

Az anyuka szerint nem először fordul elő, hogy elütik a lányát.

Sajnos néhány hónappal ezelőtt, szintén baleset érte Dorinát. Akkor még június volt, az apjával jött haza az iskolából, amikor egy autós nem mérte fel jól a távolságot és eltalálta a visszapillantóval a könyökét. Azt senki sem látta, így nem lett belőle ügy, de a mostanit nem hagytuk ennyiben 

– zárta.
Lapunk megkereste a Komárom-Esztergom vármegyei Rendőr-főkapitányságot a gázolással kapcsolatban, akik arról informáltak minket, hogy nem kaptak bejelentést ilyen balesetről.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek