Gyász

"Ő volt az életem" - sonkás szendvics okozta a 73 éves Brenda néni halálát

B. V.

Létrehozva: 2024.09.25. 08:30

Az idős asszony lánya válaszokat követel.

A 73 éves Brenda Prestont családja egy végzetes hiba miatt gyászolja. Az idős asszonynak ápolói egy otthonban sonkás szendvicset adtak enni, miközben pépes étel diétán volt. A hibát egy új alkalmazott követte el, aki nem ellenőrizte Brenda gondozási lapját, programját Ventress Hallban, ahol Brenda ráadásul korábban dolgozott. Ezért választotta családja ezt az otthont másik helyett nem gondolva arra, hogy az asszony, aki egy baktériumfertőzés miatt lett fizikailag és mentálisan is rokkant így leli majd ott végzetét.

hospice, segítség, önkéntes, haldokló, beteg, idős, életkor, kórház, gondoskodás, Shutterstock 239583778
Hanyag ápolói munka miatt vesztett életét az idős asszony. Fotó: Africa Studio / Shutterstock

Egy halottkém közölte, Brenda halálát kifejezetten a szendvics okozta és az, hogy a nővér nem maradt ott, hogy felügyelje az étkezését. Mire legközelebb rátaláltak a szája máj elkékült miután félrenyelt. Azonnal kórházba szállították, ahol sajnos három nap múlva életét vesztette. Családjának a gyászuk feldolgozása mellett egy célja van az, hogy a Ventress Hallban ne történhessen még egy ilyen végzetes hiba

Brenda férje David azonban teljesen összetört. Mint mondta, felesége esetében sajnos már nem ez volt az első ilyen étkezési baki, sőt... sokszor ő kellett megetesse őt, ő ellenőrizte mit is kap kedvese:

Ő volt az én életem. Az egyetlen barátnőm, aki valaha is volt. A koronavírus alatt az ablakon kívül állva mondtam neki mindig, szeretlek. Most, vele együtt, énem egy része is távozott. 

Lányuk, Leigh-Anne rettentően dühös az egyértelmű hiba miatt.

Egy dolog miatt nem kellene soha sem aggódnod egy ápoló otthonban szeretteidért: az egészségük miatt. Tudom, hogy hibák történnek, de ez teljesen elkerülhető lett volna. Olyan dologokkal etették anyát, ami megölte őt. Ez megbocsájthatatlan. 100%-ig a Ventress Hallt hibáztatom. Apa teljesen összetört. Csak azt mondogatja minden nap, hogy nem akar nélküle élni

 - fakadt ki Leigh-Anne hozzátéve, hogy azonnal válaszokat akar az otthontól, akik azóta már belső nyomozást indítottak és kiemelték, lakóik egészsége és biztonsága az első, így változásokat vezetnek be, hogy ez ne történhessen meg újra, írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek