Fájdalom

Csak látni akarta, ahogy a két kislánya felnő: fiatal édesanyát ragadott el a gyilkos kór

P. Flóra

Létrehozva: 2024.09.05.

A férje most arra kényszerül, hogy egyedül nevelje fel két kisgyermeküket.

Egy férj összetört, miután felesége – és két gyermekük anyja – 38 éves korában mellrákban meghalt. Jess Blees augusztus 8-án, éjfél után hunyt el, miután a negyedik stádiumú mellrák rövid és brutális második rohama átterjedt az agyára. Férje, Cameron Edwards azt mondta, hogy gyors leromlása „életem egyik legfélelmetesebb időszaka volt”.  

 

Az ápolónőként dolgozó Jess Bleest eredetileg tavaly augusztusban diagnosztizálták, amikor 22 hetes terhes volt legkisebb lányával, Milával. Novemberben hozta világra „kettős csoda” gyermekét a kemoterápia két köre között, amely márciusra "elolvasztotta" a daganatot.

Majdnem egy évvel az első diagnózisa után heves migrént és homályos látást tapasztalt. A júliusi MRI kimutatta, hogy a mellrák elterjedt, négy daganatot találtak az agyában és egyet a látóidegében. Újabb pusztító hírt kapott, amikor a rák átterjedt az agy-gerincvelői folyadékára, ami végső diagnózishoz vezetett.

Miközben tudta, hogy nem fog teljes életet élni, Jess abban reménykedett, hogy két lányát, Evie-t (3) és a kilenc hónapos Milát – akik mindketten mesterséges megtermékenyítésen keresztül fogantak – még elkísérheti az általános iskolába.

Edwards azt mondta, nehezen nézte, ahogy felesége állapota ilyen gyorsan romlik, miközben megpróbálta felkészíteni lányaikat a valóságra.

„A legnehezebb számomra az a kihívás, hogy elmondjam egy háromévesnek, hogy az édesanyja elhunyt” – mondta a Daily Mail Australia-nak. „Kórházba vinni, hogy lássa az anyját egy olyan helyzetben, amikor éppen nem kapott levegőt és gyakorlatilag kómában volt. És akkor Evie odahajolt, és adott egy puszit az anyjának."

Edwards hozzátette, hogy igyekszik erős maradni két lánya miatt, annak ellenére, hogy „elveszítettem életem szerelmét”. "Az a gondolat pusztít el igazán, hogy a lányaim úgy fognak felnőni, hogy nem ismerhetik meg a csodálatos édesanyjukat. Jess imádta őket."

Jess folyamatosan bízott abban, hogy az új kezelések hatásosak lesznek. Az orvosokat azonban megdöbbentette, mennyire agresszívan tér vissza a fájdalom és a betegség. Miután rájöttek, hogy milyen agydaganattal van dolguk, mindössze 3 nap alatt elvitte az édesanyát.

"Igyekszem elfoglalni magam, hogy ne zuhanjak össze. A legnehezebb az éjszaka, amikor a lányokat már lefektettem és csak ülök ott magamban azt kérdezgetve, hogy most mi lesz."

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek