Dráma

Dráma Budapesten: Torka szakadtából kiabált segítségért egy édesanya a nyílt utcán, 2 éves kislánya elernyedt a karjában

B.

Létrehozva: 2024.09.20. 06:13

Módosítva: 2024.09.20. 06:33

Az egyre nehezebben lélegző kislány állapota egy-két perc alatt egyre súlyosabbra fordult.

Budapest IX. kerületében láttak el gépkocsizó járőrszolgálatot szeptember 18-án este a Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának tiszthelyettesei, amikor kiabálásra lettek figyelmesek a Gát utcában. Ahogy kiszálltak az autóból, és a hang irányába siettek, kiderült, hogy egy édesanya kiabált segítségért karjában kétéves kislányával.

Odaérve hozzá, látták, hogy a kisgyerek eszméletlen. Egyik járőr kitapintotta pulzusát, és ellenőrizte, hogy lélegzik-e, miközben a másik a mentőket értesítette. Majd ellenőrizték azt is, hogy nincs-e idegen tárgy a légútjaiban. Az egyre nehezebben lélegző kislány állapota egy-két perc alatt egyre súlyosabbra fordult, szájából váladék folyt, miközben teste kezdett elernyedni. A járőrök látva, hogy minden perc számít, úgy döntöttek, rendőrautóval viszik be a kórházba.

A police.hu beszámolója szerint megkülönböztető fény- és hangjelzést használva igyekeztek vele és édesanyjával minél előbb a kórházba érni. Rádión értesítették a központot, ahonnan jelezték érkezésüket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Így amikor hét perc alatt odaértek, az ügyeletes orvos és a nővérek már várták őket. Majd azonnal megkezdték a gyermek ellátását.      

A kórház tájékoztatása alapján a kislányt éjszakára benn tartották megfigyelésre. Jelenleg jó általános állapotban van.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek