Nyomtalanul

„Ha őszinte akarok lenni, szerintem már nem él" – három éve keresik a Kiszomborról eltűnt Máriát

IF

Létrehozva: 2024.09.26.

Három éve veszett nyoma Horváth Máriának. Az eltűnt középkorú nő családja még mindig bízik abban, hogy Mária előkerül.

Még mindig kétségbeesve keresi családja a három éve eltűnt Horváth Máriát. Az akkor 58 éves nőnek 2021. május 29-én veszett nyoma Kiszomborról. A középkorú asszony súlyos beteg, édesanyja gondozta őt. Testvérei még mindig nem adták fel a reményt, bíznak abban, hogy az eltűnt Mária előkerül.

Horváth Mária, eltűnt
Az eltűnt Máriát azóta is keresi a rendőrség  Fotó: Police.hu

Az eltűnt asszony súlyos beteg 

Horváth Mária három évvel ezelőtt, május 29-én a délutáni órákban tűnt el Kiszomborról, a Szőlő utca 5. alatti házból. A középkorú nő ápolásra szorult, ugyanis nem sokkal az eltűnése előtt agyvérzést kapott és a fél oldala lebénult, ezért a lábát is húzta. 

Megnémult, csak annyit tud mondani, hogy "mama".

– részletezte lapunknak húga, Éva.

Mindezek ellenére Mari mentálisan teljesen ép volt: járkált, vásárolt, tudott tájékozódni, meg tudta értetni magát az emberekkel.

– A gyerekei sajnos ritkán keresték szegényt és azt vettük észre, hogy eluralkodott rajta a depresszió. 

Nagyon sokat aludt, nem érdekelte őt semmi és előfordult, hogy több gyógyszert szedett be a kelleténél

– árulta el őszintén a testvér.

Eltűnése napján reggel Mari és édesanyja vitáztak, ezután az idős asszony elment a boltba, ám amikor hazatért lányának már csak hűlt helyét találta. 

– A helyiek látták őt aznap, elmondásuk szerint gyalog elindult Makó felé a bicikliúton – folytatta.

A család nagyon megrémült, azonnal jelentették a rendőrségnek Mari eltűnését. A rendőrök és több eltűntkereső is azonnal keresni kezdte őt. A keresőkutya egészen a hídig követte a nyomát, ám ott mintha a köd nyelte volna el. Ennek azonban már három éve és még mindig semmi hír az eltűnt asszonyról. 

Egy fekete táska volt nála, amiben nem volt semmi más csak a telefonja, víz és ötven szem Rivotril.

 – tette hozzá.

Bár Éva nagyon szereti testvérét, elmondása szerint még nem halt meg benne teljesen a remény, de muszáj ésszerűen gondolkoznia. 

Anyu azóta is depressziós, fizikailag is leépült, hiszen már 80 éves.

– Gyakran emlegeti Marit, többször kérte, hogy menjünk, nyomozzunk, kérdezősködjünk, vagy hívjuk fel a rendőrséget, hogy tudnak-e Mariról valamit. Viszont ha őszinte akarok lenni, szerintem már nem él. Láttuk a szemében, hogy feladta. Nem bírta tovább a megpróbáltatásokat és nem volt senki, aki megmentse – tudatta a megrendült testvér.

Éva szerint Mari bevette a gyógyszereket és a vízbe zuhant, ám ott valószínűleg valamibe fennakadt, ezért nem dobta még őt fel a folyó a vízfelszínre.

Ebbe sajnos nem lehet beletörődni, főleg úgy, hogy nem tudjuk lezárni a dolgot. Csak remélni tudom, hogy így vagy úgy, de előkerül. 

– zárta gondolatait Éva.

A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást is indított az ismeretlen helyen tartózkodó Horváth Mária eltűnésének ügyében. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek