Nyomtalanul

Eltűnt Tóth Balázs: jelzett a sztárkutya a bükkaranyosi fiú keresésekor - Videó

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.13.

Közel egy hónapja aggódva várja az egész ország, hogy bármilyen nyomot is találjanak a keresőcsapatok Tóth Balázsról. Az eltűnt bükkaranyosi tini felkutatására a sztárkutyát, Hope-ot is bevetették. A Bors birtokába jutott egy felvétel, amelyen a kutya jelzett.

Ahogy arról a Bors is többször beszámolt, Tóth Balázsnak egy családi vita után, augusztus 20-án, épp a születésnapján veszett nyoma. A 19 éves tini kisurrant otthonról. Egyszer még hazament, hogy átöltözzön, utána hátra hagyta a családját, amiről egy kültéri kamerafelvétel is készült. A fiú mindent otthon hagyott: a telefonja és az iratai nélkül ment el. Azóta keresik a srácot, és eddig úgy tűnt nem talált nyomot senki, még Hope sem, a törökországi földrengésen is bevetett keresőkutya. Augusztus végén viszont készült egy felvétel, amin a kutya jelez a gazdájának.

eltűnt
Az eltűnt fiú után keresőkutyákkal nyomoznak / Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Jelzett Hope az eltűnt tiniről?

A fiú után a Spider mentőcsapat és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület is kutat. Előbbi alapító vezetője, Lehocki László korábban lapunknak azt mondta: saját műveleti térkép alapján haladnak és vizsgálják a nyomokat a csapatukkal. Valamennyi elhagyatott, üres házban, nyaralóba, borospincékben is jártak már, és patakmederben, szakadékban is kutattak Balázs után, de egyelőre sehol nem találják.

A Bors birtokába jutott megrázó felvétel, amelyről úgy tudjuk, augusztus 30-án, este 11 óra körül készülhetett. Ezen úgy tűnik, Hope a mentőkutya szagot foghatott. Az eb Tóth Balázs családjának háza előtt, az édesanyjának autóját szimatolja. Szorosan a szürke járműnél hátuljánál áll. Nyüszít, és többször is ugat, egy ponton pedig az egyik mancsát az autó jobb hátsó kerekére teszi – mintha mutatni szeretne valamit a gazdájának, Lehoczki Lászlónak.

Rejtélyes alak említi meg az autót

Kerestük a Spider mentőcsapat alapító vezetőjét, hogy kiderítsük: mit jelenthetett a kutya jelzése.
- Nem egyértelmű, hogy Hope mit jelezhetett. Lehet, hogy állati eredetű szagot szimatolt a kutya. Akár vérnyom is lehetett, amit érzett, például egy rágcsálót elütöttek. Az autó külsejét vizsgáltuk meg, a belsejét nem, mert nem fértünk hozzá. Az emberi és az állati vér majdnem ugyanolyan – mondta Lehocki László, hozzátéve: csak úgy derült volna ki, hogy milyen szagot érezhetett Hope, ha a rendőrség megvizsgálja az autót technikusokkal hajszálat, vért keresve.

Egy biztos: miközben a család aggódva várja otthon a gyermekét, különös szóbeszéd kezdett terjedni az eltűnt tiniről az interneten és a faluban. Egy rejtélyes Facebook-profillal valaki riasztó dolgokat feltételez Tóth Balázs édesanyjáról és a nevelőapjáról. Egy kommentben üzent nekik, hogy a fiú nem eltűnt, hanem megölték őt.

- Ti nem kértek a negatív kommentekből? Vajon Balázs hányszor kérhette ugyanezt? Talán nem kért a halálból? … - idézte az alak szavait korábban a Ripost.

A rejtélyes kommentelő Valaki Valaki nevű álprofil mögé bújik, arra utalva, az eltűnt bükkaranyosi tini édesanyja eltitkolhat valamit és nyomokat tüntet el – konkrétan a saját autójáról, ott ahol a sztárkutya jelzett.

Miért mostad Domestossal a kocsi csomagtartóját? Miért tüntetsz el nyomot?

 - írta az alak.

Mutatjuk a megrázó felvételt, amelyen Hope jelez!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek