Aktuális

Ezt az egy italt ne fogyaszd, ha nem akarsz a szúnyogok áldozatává válni!

K.B.

Létrehozva: 2024.09.20. 11:00

Egy népszerű alkoholos italért vannak oda a vérszívók.

Megdöbbentő eredményre jutott egy szúnyogokkal kapcsolatos kutatás. A teszt során arra a kérdésre keresték a kutatók a választ, hogy vannak-e olyan italok, amelyek fogyasztásával az emberek magukhoz csalogatják a vérszívókat. Kiderült, hogy az egyik legnépszerűbb ital, a sör fogyasztása felkelti a szúnyogok érdeklődését, és szívesebben szívják a sörivók vérét. Pedig korábban a közhiedelem úgy tartotta, hogy az alkohol szaga elriasztja a rovarokat. Úgy tűnik, hogy a szúnyogoknál ez ellentétesen működik.

szúnyog nyugat-nílusi láz vírus
A szúnyogok szeretik a sörivókat /Fotó: Jimmy Chan / Pexels

Az Unilad számolt be a kutatás menetéről, a lap arról írt, hogy a National Geographic összegyűjtött 43 önkéntest, akik a Nyugat-afrikai Burkina Fasóban vettek részt a felmérésben. Felállítottak két sátort, az egyiket üresen hagyták, a másikban pedig az önkéntesek egy liter vizet, vagy egy liter sört kezdtek el fogyasztani. Ezután különböző műanyag csöveket rögzítettek a sátrakon belül, ezeken keresztül pedig pumpálták az emberek és a sátrak szagát, a szúnyogok pedig dönthettek, hogy melyik "illatfelhő" a legszimpatikusabb nekik.

A szúnyogok az üres sátort egyáltalán nem részesítették előnyben, így kijelenhetjük, hogy a szaglásuk tökéletesen működik. Ezután pedig azt vették észre a kutatók, hogy a sört ivó emberek sokkal nagyobb népszerűségnek örvendettek, mint a vizet ivó társaik. Az azonban még nem egyértelmű, hogy miért vonzza a sör illata a rovarokat. Azt azonban észrevették a kutatók, hogy ahogy teltek az órák, egyre több szúnyog gyűlt össze a sör illatú csőnél. Mi ebből a tanulság? Ha nyáron a vízparton buliznátok, akkor mindenképpen a bort ajánljuk fogyasztásra inkább.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek